Предстоящи събития в страната на 7 октомври 2022 г.
Секция: Предстоящи събития
07 Октомври 2022 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 7 октомври 2022 г.

/КРОСС/ ***

София.

От 10.00 часа в сградата на Направление "Архитектура и градоустройство" на ул. "Сердика" 5, ще бъдат обявени резултатите от международения конкурс за идеен проект за изграждане на пешеходен мост над ул. "Бяла черква"

***

София.
От 11.00 часа в Пресклуб БТА, изпълнителният съвет на ПП "Продължаваме промяната" ще даде пресконференция. Ръководството на партията ще даде информация и коментари по актуални теми.

***

София.
От 18.30 часа в Централно фоайе на Националната библиотека "Св.св. Кирил и Методий" ще се чества Международния ден на музиката с концерт на Сузана Клинчарова

***

Благоевград.
От 9.30 часа в зала "22-ри Септември", председателят на Общински съвет Благоевград, Радослав Тасков, свиква редовно заседание

***

Варна.
От 9.30 часа в Спортна зала - Варна ще се проведе 15-тата по ред разпродажбата Между приятели. Събитието ще продължи до 9-ти октомври.

***

Варна.
От 10.30 часа в Grand Mall пред ресторант Massa Kitchen - ет.2, ще се проведе пресконференция преди откриването на ТУ-РИЗЪМ ЕКСПО 2022

***

Враца.
От 10.15 часа в СУ "Козма Тричков"-гр.Враца ще бъде открита Детско полицейско управление.

***
Девин.
С двудневни прояви Дeвин ще чества своя празник и ще отбележи 110-та гoдишнина oт оcвoбoждeниeтo на града и региона от турско робство. Празничната програма стартира днес с детски футболен турнир, който ще се проведе на спортната площадка в кв. "Врътлек" от 12:00 часа. От 19:00 часа ще се състои представлението на Родопски драматичен театър "Николай Хайтов" - Смолян, "Почти божествена комедия". Той ще бъде игран на сцената на Дома на културата в града, като всеки желаещ ще може да го гледа - вход свободен.

***

Добрич.
От 17.30 ч. - 20.30 часа в Младежки център - Добрич , фоайе, ще се проведе вечер на настолните игри "Да общуваме реално, а не виртуално"

***

Добрич.
От Регионална библиотека "Дора Габе", Обща читалня ще се състои Витрина по повод 130 години от рождението на Марина Цветаева, руска поетеса и писателка /1892 - 1941/

***

Пловдив.
От 14.00 часа в спортен комплекс към Младежки център Пловдив, намиращ се на гребна база,Национална асоциация за развитие и подкрепа организира мащабно младежко спортно събитие по проект "Бъди в безопасност в интернет"

***

Русе.
От 11.00 часа в сградата на Дирекция "Речен надзор - Русе", Изпълнителна агенция "Морска администрация", ул. "Пристанищна" № 20, българската и румънската морски администрации ще проведат заключителна среща във връзка с приключването на проект "Повишаване на транспортната безопасност в общия българо-румънски участък на река Дунав, чрез подобряване реакцията при бедствени ситуации посредством трансгранично сътрудничество" - Danube Safety Net.

***
Смолян.
От 12.00 часа в зала 115 на Областна администрация - Смолян ще се проведе встъпителна пресконференция по Проект "Инициатива за капитализиране на перспективите на туризма в региона" с акроним "CapTout".

***

Стара Загора.
От 12.30 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Tворческият колектив "На улицата". Темата е: Нов любителски киноклуб започва работа по международен кинофестивал в Стара Загора.

***

Стара Загора.
От 11.00 часа в НЧ "Димитър Наумов 1908", с. Преславен, ще се състои литературно четене на Дружеството на писателите в Стара Загора

***

Стара Загора.
От 12.30 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция по повод Договор за сътрудничество ще подпишат директорите на Драматичен театър "Гео Милев" и НУМСИ " Христина Морфова" - Светла Тодорова и Красимир Къшев

***

Стара Загора.
От 17.30 часа в РБ "Захарий Княжески", ще се състои откриване на Есенни литературни дни 2022

***

Стара Загора.
От 19.00 часа в Оперен театър ще бъде представен мюзикъл по романа на Виктор Юго и музика на Рикардо Кочанте "Есмералда / Парижката света Богородица"

***

Шумен.
От 17.30 часа на I етаж на ХГ "Елена Карамихайлова" - Шумен, Юбилеен концерт по повод 20 години от създаването на колегиум за камерна музика "АРСМУЗИКА ШУМЕН"

***
Шумен.
От 19.00 часа в камерна зала на ДКТ "Васил Друмев" ще се състои постановката "Това не е театър"

***

Шумен.
От 19.00 часа в кино зала "Антракт" на ДКТ "Васил Друмев" ще се състоят кинопрожекции "Кино и вино"