Васил Гарнизов:Няма посредници на които да имаме истинско доверие
Секция: Анализи
08 Октомври 2022 09:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Васил Гарнизов:Няма посредници на които да имаме истинско доверие

/КРОСС/ В предаването „Панорама" по БНТ Васил Гарнизов, каза че преподаването на такава деликатна материя като политика, е тънка работа, както е тънка работа разсичането на политическа ситуация. „Възелът е завързан другояче - обществото е разцепено, много тежко скарани групи избиратели, съсловия, хора от София, от провинцията, млади, стари - това разцепване дава допълнителна енергия и нетърпимост между спорещите".

Формулата, която предложи Борисов, да се направи анти-Путин коалиция, той направи ход, който не е много в неговия стил, но това е по-скоро послание към света, към Зеленски, към Брюксел, защото след като до вчера са изкопавани пропасти и накрая тези пропасти не не са просто риторични, тези думи са се превърнали в истински скални урви и накрая казваме - дайте, ще питаме прокуратурата, обясни Гарнизов. „Всъщност би трябвало да се каже дайте да се доверим на съда."

Влизаме в едно разорано общество, политическите избори и конфликтите вдигат нивото на конфликта, обаче избор след избор, обвинение след обвинение, няма арбитри, няма посредници на които да имаме истинско доверие, заяви Гарнизов.