Президентът Румен Радев: Привличането на младите хора към спорта е инвестиция в бъдещето
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Октомври 2022 15:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Президентът Румен Радев: Привличането на младите хора към спорта е инвестиция в бъдещето

/КРОСС/ Привличането на младите ни хора към спорта е инвестиция в бъдещето. Развитието на пълноценна система за масов спорт, за родолюбиво възпитание и за природосъобразен начин на живот е важна стъпка напред в борбата с големите пороци на нашето съвремие - обездвижването, тютюнопушенето, алкохола и наркотиците. Това заяви президентът Румен Радев, който днес приветства участниците в турнира по гимнастика „Ямбол22" и връчи награди на най-добре представилите се отбори. В състезанието взеха участие над 500 ученици от 5-ти до 12-ти клас.

Успоредно с турнира по гимнастика се проведе и „Президентски тест", като част от инициативата „Спортувай с Президента", която има за цел да насърчава физическата активност сред децата. Румен Радев изрази удовлетворение, че „Президентският тест" набира все по-голяма популярност и обхваща все повече деца в страната.

„Бъдещето принадлежи на онези нации, които не само развиват индустрия, наука, високи технологии, но и които инвестират в качеството на живот на своя човешки капитал. Инвестират в развитието на масов спорт, природосъобразен начин на живот и патриотично възпитание от най-ранна детска възраст", заяви президентът Радев.

Държавният глава изказа благодарност към организаторите на турнира от Община Ямбол, затова че с много труд и ентусиазъм приобщават българските деца към спорта. На родителите, треньорите и учителите президентът благодари за тяхната всеотдайност, любов и енергия, с която дават шанс на младите хора да растат по-силни и по-уверени.

След събитието президентът Румен Радев проведе среща с кмета на Община Ямбол Валентин Ревански, заместник-кмета Енчо Керязов, областния управител Георги Чалъков и заместник-министъра на младежта и спорта Петър Георгиев, на която бяха обсъдени амбициите за превръщането на турнира по гимнастика в национална инициатива, строежа на болницата в града и перспективите за развитие на Ямбол.