Yettel стартира продажбите на най-екологичния смартфон на NOKIA досега
Секция: Технологии
11 Октомври 2022 14:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Yettel стартира продажбите на най-екологичния смартфон на NOKIA досега

/КРОСС/ Yettel стартира продажбите на най-екологичния смартфон на NOKIA досега броени дни след световната му премиера. „Зелената“ гордост на марката – NOKIA X30 5G, е с корпус от 100% рециклиран алуминий и 65% рециклирана пластмаса, и идва в опаковка от рециклирани материали. Устойчивият апарат вече е наличен в цялата търговска мрежа на Yettel и в онлайн магазина на оператора, където се предлага ексклузивно в комплект с безжичните слушалки Nokia TWS-821.

Поддръжката на екосъобразния телефон също изповядва ценностите на устойчивото развитие и е направена с мисъл за бъдещето. За да насърчи по-дългото ползване на премиум телефона, производителят поема ангажимент за 3 актуализации на Android OS, 3 години месечни актуализации на сигурността и 3-годишна гаранция.

Но далеч не всичко в този телефон е красива еко опаковка. Моделът идва с първокласна производителност и най-доброто фотографско изживяване на NOKIA до този момент. 50-мегапикселовата PureView камера използва оптична стабилизация на изображението и изкуствен интелект, за да заснема зашеметяващи ултраширокоъгълни и ярки нощни снимки. Комбинацията от сензори включва 50 MP основен, както и 13MP широкоъгълен, а селфи камерата е с 16 MP. Освен възможността до лещата да достигнат 98% от светлината в нощен режим, има и опция Dark Vision за изключително тъмна среда, фабрично инсталирано приложение GoPro Quik App, както и режим за статив. Камерата е защитена с устойчивото на надраскване стъкло Corning Gorilla Glass с DX+, което пропуска 98% от цялата светлина до големия сензор.

Моделът е изключително тънък – само 7,99 mm, прахоустойчив и със защита IP67, което позволява да бъде потопен във вода до 1 метър за 30 минути. NOKIA X30 5G разполага с опция за бързо зареждане с 33W и двудневен живот на 4200 mAh батерията. Тя е създадена така, че да запази 80% от капацитета си след 800 цикъла на презареждане, което е еквивалентно на 4 години постоянна употреба. Смартфонът е оборудван с Qualcomm Snapdragon 695 за оптимизиране на потенциала на 5G. Съдържанието оживява на 6,43” FHD+ PureDisplay екран с яркост до 700 нита със съотношение на страните 20:9 и 90Hz честота на опресняване.

Всеки, поръчал NOKIA X30 5G от електронния магазин на оператора с план Тотал Макс 55,99 и договор за 2 години, ще го получи на цена от 679,99 в брой или на лизинг за 33,99 лв. на месец за 24 месеца в комплект с безжичните слушалки Nokia TWS-821 до изчерпване на количествата. 

В красивите си и удобни форми тези слушалки са пълни с функции. Уникалният им светлинен пръстен служи като стилен и деликатен индикатор за околните, че в момента се осъществява повикване. Двойният микрофон с технологията Qualcomm cVc намалява фоновия шум, докато дизайнът за ухото подобрява шумоизолацията и предлага удобно и сигурно прилягане. Слушалките осигуряват превъзходно качество на звука до 45 часа с 10-милиметровите драйвери и кейса, който има опция за активиране на безжично зареждане. Имат и IPX4 защита от влага и водни пръски.

Повече за промоционалната оферта на NOKIA X30 5G в комплект с безжични слушалки Nokia TWS-821 можете да откриете тук.