Предстоящи събития в страната на 12 октомври 2022 г.
Секция: Предстоящи събития
12 Октомври 2022 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 12 октомври 2022 г.

/КРОСС/ ***

София.
От 09.00 часа в Полиграфия офис център, бул. Цариградско шосе 47А, зала Йоханесбург, ще бъде представени национално проучване относно икономическите нагласи сред пълнолетното население у нас, изготвено от социологическа агенция Тренд, специално за финансов форум NEXT DIFI 2022.
***
София.
От 10.00 до 11.00 над 350 работници и служители от Агенция по геодезия, картография и кадастър, членове на САС "Подкрепа", ще проведат едночасова предупредителна стачка в цялата страна.
***
София.
От 10.00 часа Служебното правителство ще проведе редовно заседание

***
София.
От 11.00 часа в зала "Проф. Марин Дринов" на БАН, ще се проведе тържествено събрание по повод 153 години от създаването на Българската академия на науките
***
София.
От 11.00 часа в Централното фоайе на НБКМ, ще се проведе официалното откриване на фотодокументална изложба: "Не за завоевания се борим", посветена на 110 години от Балканската война (1912 - 1913 г.).
***
София.
От 11.00 часа, в централно фоайе на Военномедицинска академия (ВМА) ще се проведе традиционното отбелязване на Европейския ден на донорството
***
София.
От 14.30 часа в литературен клуб "Перото", НДК, ще се проведе среща на общността на Българска хранителна банка под надслов "Подай ръка на храната! Денят на общността", с която отбелязваме 10 години от началото на хранителното банкиране на организацията в България.
***
София.
От 15.00 часа в зала "Пресцентър" на Министерството на регионалното развитие и благоустройствот, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков ще дадат съвместна пресконференция на тема: Проверка на лот 2 и лот 3 на автомагистрала "Тракия" и резултати от проверката за основни и текущи ремонти.
***
София.
От 18.00 часа пред сградата на Столичната община, ще се проведе протест за оставката на кмета Фандъкова
***
Варна.
От 09.30 часа в Зала 1 на ИУ - Варна, ще започне Националната научна конференция "Правото и бизнесът в съвременното общество" 2022 година
***
Варна.
От 11.00 часа в храм "Св. пророк Илия", ще бъде отслужен водосвет за здраве по повод празника на район "Младост".
От 19.00 часа в Grand Mall (етаж 2), царете на хумора Тутурутка ще забавляват с "Шоу №1 смях до дупка".
***
Варна.
От 19.00 часа в Градската художествена галерия, Европейският музикален фестивал Варна 2022 завършва с концерт на набиращата сила формация "UnTraditional Trio"
***
Видин.
От 9.30 часа заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова ще приветства участниците в Международната среща "Културните ценности по поречието на Дунав", част от проект DANUrB+ - "Градски бранд Дунав+: Изграждане на регионална и местна устойчивост чрез валоризация на културното наследство по река Дунав". Форумът ще се проведе в залата на Общински съвет - Видин.
***
Видин.
От 14.00 часа в залата на Общинския съвет ще се проведе награждаване на победителите в обявения от Община Видин конкурс "Панаири, панаири...", на участниците в проведения през изминалото лято клуб по рисуване, както и на победителите в Конкурса за рисунка на тема "Видинският театър", проведен по повод 130-годишнината от построяването на сградата на видинския театър.
***
Враца.
От 19.00 часа в камерна зала на ДКТ ще бъде се играе постановката"Хотел между тоя и оня свят" от Ерик-Еманюел Шмит
***
Добрич.
От 10.00 и 10.40 часа в Детска градина № 23 "Звездица", ще се проведе инициативата
Европейската седмица на програмирането / 8 - 23 октомври 2022
Занимание по забавно програмиране с пчела-робот Bee-Bot

***
Добрич.
От 13.00 часа в Младежки център - Добрич, Зала 3, ще се проведе Неформално обучение на тема "Кариерно ориентиране" с младежи от ЕГ "Гео Милев" по проект BGLD-1.003-001 "Младежки център - Добрич - Вашето днес", финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.
***
Добрич.
От 13.00 часа в Младежки център, Зала 6, ще се проведе неформално обучение на тема "Работа в екип" с младежи от Професионална гимназия по туризъм "П. К. Яворов" по проект BGLD-1.003-001 "Младежки център - Добрич - Вашето днес", финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.
***
Добрич.
От 19.00 часа в Драматичен театър "Йордан Йовков", ще се играе спектакъла "Капан за самотен мъж" на Драматичен театър "Йордан Йовков"
***
Добрич.
От 18.30 часа в Огледална зала "Нели Божкова" световноизвестният български диригент и композитор ще дирижира нашия оркестър, като в програмата е включено и неговото произведение Български танци.
***
Кюстендил.
От 17.00 часа в читалище "Братство" ще бъде открита изложба на Корейското изобразително изкуство.
***
Кюстендил.
От 18.00 часа в голямата зала на читалище "Братство" ще се състои концерт на мандолинен квинтет "Сезони".
***
Кюстендил.
От 18.00 часа във фоайето на Общински драматичен театър ще бъде открита изложбата "Християнско изкуство - миниатюрна резба" на Васко Иванов.
***
Кюстендил.
От 19.00 часа в голямата зала на Общински драматичен театър ще се състои концерт-спектакъл на Държавен фолклорен ансамбъл "Филип Кутев".
***
Сливен.
От 11.00 часа в зала 105, председателят Димитър Митев ОбС-Сливен, ще даде пресконференция във връзка с предстоящата този четвъртък сесия на Общинския съвет.
***
Сливен.
От 11.30 часа във фоайето на общинската зала "Май", ще бъде открита документалната изложба "Сливенската община - път през годините". Гости на събитието ще са кметът Стефан Радев и председателят на Общинския съвет Димитър Митев.
***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичен театър, ще бъде представена постановката Вишнева градина" от А. П. Чехов.