LORD OF THE DANCE празнува 25 години с два грандиозни спектакъла в България
Секция: Шоубизнес
14 Октомври 2022 09:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
LORD OF THE DANCE празнува 25 години с два грандиозни спектакъла в България

/КРОСС/ Най-великото танцово шоу в света LORD OF THE DANCE пристига в България за два юбилейни спектакъла посветени на 25-ата годишнина от създаването на оригиналния спектакъл на Майкъл Флетли. Световноизвестната трупа ще гостува във Варна на 21 май, в Дворец на културата и спорта, и в София - на 23 май 2023 г., в зала 1 на НДК. Над 40 великолепни танцьори ще зарадват българските си фенове като част от новото европейско турне на невероятната трупа.

Билетите за спектаклите на LORD OF THE DANCE във Варна и София догодина вече са в продажба, в системата на Ticketportal.bg. Могат да се закупят още от билетен център в НДК, билетна каса на зала “Арена Армеец”, книжарници Booktarding, Office1Superstore, бензиностанции OMV и във Варна от билетната каса на ДКС. Цената им е от  50 до 150 лв. според мястото в залата.

LORD OF THE DANCE ще стъпят у нас със своя чисто нов, невероятен спектакъл - с нови костюми и хореография, с авангардно осветление и специални ефекти. В шоуто ще участват 40 от най-забележителните млади изпълнители в света, режисирани от емблематичния Майкъл Флетли. Шоуто е и с нова музика от композитора Жерар Фахи. Впечатляващ, бляскав и завладяващ, спектакълът ще съчетае най-доброто от традицията с цялото вълнение на новата музика и танци. 

Толкова съм развълнуван да върна оригиналния Lord of the Dance обратно в залите в Европа през 2022 и 2023 г. Чувствам, че това е най-важното турне в нашата 25-годишна история! Надявам се, с него да обновим духа на публиката и да върнем усмивката на лицата на всички“, коментира Майкъл Флетли.

От премиерата си досега, Lord Of The Dance е посетил над 1500 места по света, гледан е от над 90 милиона души в 87 различни страни на всички континенти. Това го прави една от най-успешните танцови продукции в света. През тези 25 години Lord of the Dance на Майкъл Флетли е запленил публиката по целия свят, а неведнъж и в България, с уникалната си комбинация от енергични ирландски танци, оригинална музика, вълшебни истории и чувственост. Любимият ирландски танцов спектакъл надхвърля културата и езика. Той се извисява и грабва зрителите с удивителни, въздушни движения, несравними, прецизни танци и най-модерни театрални ефекти.