Диетолог посочи храните за здрава и красива на коса
Секция: ЛЮБОПИТНО
15 Октомври 2022 13:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Диетолог посочи храните за здрава и красива на коса

/КРОСС/ Здравето на косата се уврежда от всички продукти, които нарушават храненето на тъканите и предизвикват възпаление,  каза диетологът Михаил Гинзбург.

Най-вредните продукти според него са всички сладкиши и дори медът. Диетологът смята, че те значително развалят външния вид на косата и кожата.
Сладките храни и растителното масло не влияят най-добре на външния вид на човек, посочва диетологът.
Гинзбург поставя маргарина и растителното масло на второ място в класацията на вредните за косата продукти. Той отбеляза, че мнозина са свикнали да смятат растителните масла за полезни, но това не е вярно за слънчогледовото масло. Според него си струва да се откажем от това масло в полза на зехтина.

Той също така призова да се изключат колбасите от диетата.

Лошо се отразява на състоянието на косата и солената храна. „Осолената херинга е вредна, както и осолената скумрия. Излишъкът от сол вреди дори според логиката на здравословните продукти: туршиите също причиняват ранно стареене на кожата и влошават състоянието на косата ", предупреждава лекарят.

Според него здрава и красива коса ще имате, ако се храните с морски риби, горски плодове, плодове, краставици, домати, чушки, тикви и ориенталски подправки. Също така е полезно да се ядат кисело-млечни продукти и сложни въглехидрати. „Идеалният продукт е мюсли с кефир. Ако добавите горски плодове там, получавате коктейл за красива коса ", обобщава Гинзбург.