Владислав Горанов: Росен Желязков е номинацията на ГЕРБ за председател на НС
Секция: ПОЛИТИКА
17 Октомври 2022 08:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Владислав Горанов: Росен Желязков е номинацията на ГЕРБ за председател на НС

/КРОСС/ Росен Желязков е кандидатурата на ГЕРБ за председател на 48-ото НС. Това потвърди бившият финансов министър Владислав Горанов в предаването „На фокус“ по Нова телевизия.

Според него ще е трудно съставянето на редовно правителство. „Или поне ще бъде трудно без ГЕРБ. Това обаче не се разбира от останалите партии в парламента. Опитват се да се поставят стигми и да се заклеймява партията с най-голям изборен резултат“, коментира той.

Горанов заяви, че ГЕРБ няма допирни точки с „Възраждане“.

Самият той не би водил преговори и с „Продължаваме промяната“, заяви Горанов. „Те твърдят, че могат да управляват сами, предпочитат да управляват с наследниците на бившите комунисти и с партия, която има много тежки грехове в миналото. Щом предпочитат това…“, коментира той.

Той определи кандидатурата на ПП за председател на НС – Никола Минчев, като „един от малкото уравновесени народни представители от ПП“. Кандидатът на ГЕРБ Росен Желязков обаче превъзхожда Минчев с „опит, диалогичност и липса на натрупвания като тези, които Минчев изтърпя в предходния парламент“, добави той.