Вучич: Казват на Сърбия, че трябва да се откаже от Косово и Метохия, за да получи малък подарък
Секция: СВЯТ
17 Октомври 2022 16:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вучич: Казват на Сърбия, че трябва да се откаже от Косово и Метохия, за да получи малък подарък

/КРОСС/ Сръбският президент Александър Вучич заяви днес, че на Сърбия се изпраща съобщение, че трябва да се откаже от Косово и Метохия, за да получи малък подарък. Те използват всички инструменти, за да се опитат да постигнат крайната цел, която е Косово в ООН, пише Танюг.

"Ако откажете, тогава сте в беда. Нека се разберем. Никой не ме заплашва като Александър Вучич, те заплашват открито цялата ни страна и нейното оцеляване. Просто искам всички да знаете това. Те казват проблемът са бежанците. Няма проблем ще премахнем безвизовия режим. Ще ги решим тези проблеми, но това няма да е достатъчно, дори няма да е новина. Нека ние въвеждаме санкции, защото им пречи, че има една държава, която стърчи и иска да има право на свободно мнение, а тя никого не е заплашвала и не е стъпвала на чужда земя, по-лошо от Ирак и Афганистан, защото не разделиха Басра и Кандахар", каза още Вучич.

„Казват, че щом сте за санкции, това е в най-добрия интерес на Сърбия. И никой не мисли за интересите на Сърбия, нито се чуди какво става. Някои биха искали да ухажват западните посолства, докато други имат юнашко отношение, ако може и към чуждата гърбица.Там ще забележите тези,които са били на власт,и не са имали право дори да се изкашлят пред чужди държавници. Казах го, защото съм много притеснен и мисля, че през последните 20 години не сме били в толкова тежка ситуация, без да сме направили абсолютно нищо на никого", коментира Вучич.

Той посочи, че всички говорят за плана Шолц-Макрон, но никой не го е виждал.

"Всеки вече има мнение и публично е изразил позицията си. И тогава знаете колко е трудно да се работи. Никой няма представа какво пише в него, но е достатъчно, за да се изрази. Ако смятате, че е достатъчно Сърбия да каже, че утре ще наложи санкции на Русия, не, те биха ни потупали по рамото пет-шест дни. Днес им служи да ни удрят като чук по всички форуми, така че ще ни направят това, в което обвиняват Русия", заяви Вучич.

Той припомни думите на Барак Обама, който каза, че "не можем да разчитаме само на армията, за да защитим сигурността, но е необходима и силна гражданска агенция".

„Днес живеем във време, когато дейността на нашата служба е най-важна, особено поради външни фактори. Белград е като Казабланка през последните седмици. Когато имаме гости от Русия, откриваме тези от западните служби. Това показва колко се интересуват не само един от друг, но и от това парче земя, което бихме искали да запазим за следващите поколения", каза Вучич и добави, че Сърбия не по своя вина е въвлечена в омагьосан кръг, от който няма изход.