Над 15 училища ще споделят опит на първия STEAM форум в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Октомври 2022 17:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Над 15 училища ще споделят опит на първия STEAM форум в София

/КРОСС/ Над 15 училища от цялата страна ще споделят опита и успешните си педагогически практики на първия национален STEAM форум в София. В събитието "STEAM школо под пара", което ще се проведе от 29 до 31 октомври, ще се включат 25 преподаватели и експерти от различни институции и организации в сферата на образованието. Те ще представят своите успешни решения за утвърждаване на STEAM методите в учебния процес и проектно базираното обучение, съобщиха организаторите.

Програмата на форума включва конференция, на която ще се обсъждат ключови въпроси за ефективната организация, финансиране и използване на STEAM пространствата в училищата и прилагането на технологиите като начин за разширяване потенциала на всеки ученик.

Специален гост на форума е водещият световен образователен експерт Гари Стейгър, който ще проведе двудневен семинар-работилница, насочен към устойчиво подобряване на учебната среда и нейната трансформация чрез съчетаване на модерни дигитални технологии и съвременни образователни теории. Курсът е подходящ за учители по всички предмети и нива на умение и всички, които се интересуват как да прилагат изследователски подход и как да работят в партньорство с колеги от други академични области, за да създадат провокиращи за децата STEAM проекти и предизвикателства.

В рамките на форума, на изложението "Докосни науката", повече от 25 организации и компании, работещи в областта на STEAM обучението ще представят най-новите си проекти, оборудване и технологии.

Организатор и домакин на форума е "Българско школо" в партньорство с Тракийския университет в Стара Загора, СУ "Емилиян Станев" във Велико Търново и Академия за родители.

Събитието "STEAM школо под пара" се реализира с подкрепата на "Овергаз академия". Академията се стреми да повишава конкурентоспособността на газовите горива, да насърчава и подпомага сътрудничеството между компании и образователни институции в сектора. Основните й цели са свързани с обучение и повишаване на квалификацията на експерти и мениджъри, активното привличане на ученици, студенти и млади хора към енергийния сектор, както и развитието на научноизследователската дейност в областта на природния газ, водородната енергетика и плановете за устойчиво развитие.

Това е първото от поредица събития на "Българско школо", свързани с прилагането на изследователския подход в обучението като фактор за по-добра професионална реализация на младите хора.