Предстоящи събития в страната на 21 октомври 2022 г.
Секция: Предстоящи събития
21 Октомври 2022 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 21 октомври 2022 г.

/КРОСС/ ***

София.
От 09.20 часа в зала 3 на НДК ще се проведе национален форум "Училищата с иновации за бъдещето", организиран от МОН. Ще бъдат отличени учители от цялата страна за принос в иновациите.

***
София.
От 10.30 часа в сградата на МВнР, заместник-министърът на външните работи и говорител на МВнР Костадин Коджабашев ще даде брифинг за представителите на медиите.

***
София.
От 11.00 часа в пресклуба БТА, ще се проведе Пресконференция с международното жури на Синелибри

***
София.
От 13.00 часа в сградата на Министерството на иновациите и растежа на адрес: ул. "Княз Александър I" 12, министърът на иновациите и растежа Александър Пулев ще се срещне с представители на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация, представители на пчеларите, на производителите на плодове и зеленчуци и биопродукти. На срещата ще присъстват още зам.-министърът на земеделието Тодор Джиков и експерти от министерството, както и представители на Българската банка за развитие. Сред срещата, в 13.40 часа, ще има изявление за медиите.

***
София.
От 14.00 часа в аулата на катедра "Икономика" на Стопанския факултет на Софийския университет "Свети Климент Охридски" ще бъде представена колективна монография "Предизвикателства пред българската икономика по пътя към членство в еврозоната", по повод 120 години от създаването ѝ. От 16.00 часа ще започне и тържественото заседание.

***
София.
От 18.30 часа ще се открие международната изложба Sofia Art Projects: Руини и империи на Ларгото. Откриването ще бъде съпътствано от музикален пърформанс на младия български артист и музикант Мартиан Табаков.
***
София.
От 19.00 часа в зала 1 на Националния дворец на културата ще се проведе пресконференция по повод церемонията по награждаване на победителите в конкурсната програма на Синелибри 2022. В рамките на церемонията председателите на съответните журита ще връчат наградите на победителите в три конкурса: международния конкурс за пълнометражен игрален филм, конкурса за документален филм и състезанието за дизайн на костюми в съвременното българско кино.

***
София.
От 19.00 часа в зала "България", цветна и вълнуваща програма ще представи Симфоничният оркестър на БНР.

***
Благоевград.
От 09.30 часа ще се проведе брифинг във връзка с конференция, която ще събере лидерите от високотехнологичния сектор у нас. Тя е организирана от Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии, в партньорство с Община Благоевград. Срещата с медиите ще бъде в Американския университет в зала Aspire (до книжарницата в сграда Студентски център "Америка за България").

***
Благоевград.
От 12.00 часа в зала "22 септември" кметът Илко Стоянов ще даде пресконференция по теми, свързани с развитието на Благоевград.

***
Варна.
от 10.00 часа в Зала "Север , ет.2 в сградата на Археологическия музей, ще се проведе
пресконференция с участието на проф. Овчаров и Младен Станев от "Асоциация на българите по света".

***
Добрич.
От 11.30 часа в Националния пресклуб на БТА в Добрич ще се състои пресконференция на фондация "Добруджа - история, традиции, култура". Екипът на фондацията ще представи дейностите по проект "Фестивал на занаятите в АЕМО "Стария Добрич", финансиран от бюджета на Община град Добрич по Програмата за финансиране на граждански инициативи в полза местната общност.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в офиса на Областен информационен център ще се проведе работна среща за представяне на актуални и предстоящи възможности за финансиране на бизнеса с европейски средства.

***
Плевен.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА в Плевен ще се проведе пресконференция по повод началото на курс "Визуална журналистика" - нова инициатива на Народно читалище "Съгласие 1869". Участвие в пресконференция ще вземе ръководителят на курса Любомир Бенковски - Бенджи.

***
Сливен.
От 19.00 часа в голямата зала на Драматичен театър "Стефан Киров", ще бъде представен спектакълът "Между девет планини" на ансамбъл "Пирин". Събитието е част от програмата за Димитровден, празника на Сливен.

***
Стара Загора.
От 10.30 часа в с. Братя Кунчеви ще се проведе празник на село Братя Кунчеви

От 11.00 часа в Зала 5, ет. 1 съвместно с Районна прокуратура - Стара Загора, РЗИ - Стара Загора и с участието на психиатъра д-р Иван Добринов ще се проведе среща-разговор с ученици от 11 клас от ГПЧЕ "Ромен Ролан", ПГЕТ "Георги Раковски" и ПГМТТ "Никола Йонков Вапцаров", на тема "Управление на МПС след употреба на алкохол и наркотици".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в РБ "Захарий Княжески", ще се състои представяне на новия брой на сп. "Птици в нощта".

***
Хасково.
От 19.00 часа в ОНЧ "Заря-1858" ще бъде поставена постановка на Драматичен театър Пловдив "Уют" с участието на Камен Донев