Предстоящи събития в страната за 22 септември 2022 г.
Секция: Предстоящи събития
22 Октомври 2022 07:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 22 септември 2022 г.

/КРОСС/ ***

София.

От 11:00 часа в централата на ПП АБВ на улица "Врабча" 23, ще се проведе пресконференция на ПП АБВ. Темата е " Платени и получени от България ваксини - дарени, унищожени. Оценка за действията на българските власти в пандемичните условия."

 

***

Видин.

От 11.00 часа  в Конферентния център на Областната администрация (ул. "Дунавска" №6), служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев ще направи мобилна приемна с областния управител на Видин Огнян Михайлов във връзка с възможностите за кандидатстване по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) и структурните фондове на Европейския съюз.

 

***

Видин.

От 17.00 часа на Площад пред драматичен театър в гр. Видин ще се проведе събитие  посветено на хазартна зависимост. В рамките на събитието ще бъде представена Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2022 година, както и Проектът "BET-Treat for the Bet-Enemy" - неговите цели, осъществени дейности и постигнати резултати.

 

***

Разград.

От 10.00 часа в Спортен комплекс "Каменица Арена",  ще се проведе футболната надпревара за купата на БМФ Порт Бургас 2022.

 

***

с. Брежани.

16.00 часа в кметство Брежани, картинната галерия на сдружение "Хора и традиции", голямата българска писателка Здравка Евтимова представя новата си книга "Резерват за хора и вълци"

 

***

с. Герман.

От 11.00 часа в Споделената градинка в Герман,  Климатека заедно със Споделена градинка в село Герман организират работилница "Как да си направим биовъглен сами в градината?"

 

***

Сливен.

От 09.00 до 18.30 часа, производители от Сливен и региона си дават среща на 8-ия фермерски пазар. Обичайно, той ще се проведе пред сградата на Общината.

 

***

Сливен.

От 11.00 часа от "Розова градина", ще стартира международния планински маратон "Хайдушки пътеки"

***

Стара Загора.

От 10.00 часа в спортната зала по борба до 9 ОУ "Веселин Ханчев" в Стара Загора ще бъде дадено началото на 17-тото издание на турнира в памет на Недьо Ранчев. Организаторите от клуба, носещ името на инж. Ранчев, очакват около 150 джудисти от Хасково, Панагюрище, Сливен, Бургас и други.