Предстоящи събития в страната на 24 октомври 2022 г.
Секция: Предстоящи събития
24 Октомври 2022 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 24 октомври 2022 г.

/КРОСС/ ***

София.

От 09.00 часа в зала "Роял" на София Хотел Балкан, ще се проведе официалното откриване на международната конференция "Живот във Вселената". Събитието ще събере световни учени и нобелови лауреати в София и цели да се улесни ползотворното взаимодействие между изтъкнати учени от различните научни области за разработване на най-съществения изследователски въпрос на нашето време - "Как е възникнал животът?".

***

София.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на тема: "Напредва узаконяването на сградата "Златен век" в кв. "Лозенец" въпреки констатираното незаконно строителство".

***

Благоевград.

От 11.00 до 15.00 часа във фоайето на Младежки дом, Благоевград, учебни заведения от цялата страна ще вземат участие в тазгодишното издание на Панорама на университетите, организирана от Община Благоевград и Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

***

Варна.

От 17.00 до 17.30 часа варненските нотариуси ще посетят Държавен архив - Варна, за да разгледат експозиция от документи, които касаят нотариалната дейност. РНК-Варна изказва благодарност на екипа на ДА - Варна и по-специално на г-н Владимир Владимиров за предоставената възможност.

***

Варна.

От 18.00 часа в Юнашкия салон ще се проведе представяне на втората книга на отец Дончо Александров. На събитието ще присъства и Варненски и Преславски митрополит Йоан.

***

Девня.

От 17.30 часа се организира втора среща с жителите на Девня в Младежкия дом в кв. Повеляново, на която ще дадем информация и ще отговаряме на въпроси, свързани с проекта на "Солвей Соди" за изграждане на инсталация за производство на пара чрез оползотворяване на алтернативни горива.

***

Ловеч.

От 12.00 часа в пресклуба на БТА, по случай 1-ви ноември - Ден на народните будители, в Ловеч ще се състои "Месец на ансамблите". В продължение на четири седмици гражданите на града ще могат да гледат концертите и спектаклите на българските ансамбли. Повече за инициативата ще разкаже на пресконференция в Пресклуба на БТА Кристиан Костов, председател на Народно читалище "Бяла Анаста - 2016 г.", организатор на събитието.

***

Русе.

От 18.00 часа видяна в зала "Русе" на Историческия музей ще бъде открита изложба "Стари балкански фотографии" - съвместен проект на българската Държавна агенция "Архиви" и Държавния архив на Република Северна Македония

***

Стара Загора.

От 11.00 часа в IX ОУ "Веселин Ханчев", Детски отдел на библиотека "Родина" гостува в началните класове на IX ОУ "Веселин Ханчев" с мултимедийна презентация за Паисий Хилендарски, викторина, литературно четене и творческо ателие за изработване на хартиени перодръжки и мини книжка с текст от "История славянобългарска

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в Къща музей "Гео Милев" ще се проведе среща - разговор с Никола Иванов за литература, автори и литературната критика за тях

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в РБ "Захарий Княжески" ще се проведе концерт Българска музика, по повод 1 ноември. Участват оперни певци и инструменталисти.

***

Стара Загора.

От 18.30 часа в РБ "Захарий Княжески" ще се състои откриване на изложба на художествено ателие "Витроартис"

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Културен център "Стара Загора", ще бъде представен театрален спектакъл на Камен Донев "Лекция № 3 за силата на словото"