Лимитирана версия на Audi RS 3 - Performance edition
Секция: Автомобили
28 Октомври 2022 13:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лимитирана версия на Audi RS 3 - Performance edition

/КРОСС/ Истински „уличен артист" ни представят от от Инголщад в лицето на Audi RS 3 performance edition,- новият най-спортен компактен модел от Audi Sport. Заинтересованите фенове на спортните автомобили трябва да побързат, изданието е ограничено до само 300 бройки.

Разработено за максимална производителност, специалното издание предлага 299 кВт/407 к.с. мощност и максимална скорост от 300 км/ч. В допълнение към добре познатите топ технологии, като RS разпределителя на въртящия момент и керамичните спирачки, налице са RS седалки тип"кофа" за оптимизирана странична опора и много ексклузивни дизайнерски елементи.

Колата се предлага във варианти Sportback и седан, като специалното издание гарантира удоволствие от шофирането и емоции навсякъде. Това е първото превозно средство в своя сегмент, което достига максимална скорост от 300 км/ч, което е с 10 км/ч повече от стандартната версия с динамичния пакет RS plus.

Мощността се издава от непогрешимия звук на 5-цилиндровия двигател с характерната последователност на запалване "1-2-4-5-3". Стандартната RS спортна изпускателна система с модифициран централен шумозаглушител и лъскави черни овални накрайници бръмчи със спортен, здрав звук. Отрицателен наклон на колелата, по-твърди напречни носачи, специфична за RS тръбна стабилизираща щанга с по-висока пружина - всички тези мерки вече осигуряват висока динамика на шофиране и стабилност в стандартния RS 3.

Спортното окачване RS с адаптивен контрол на амортисьорите е стандартно в изданието RS 3 performance. Използвани са гуми полуслик гуми Pirelli P Zero "Trofeo R" като стандарт - 265/30 на предната ос и 245/35 на задната ос. В допълнение към джантите в дизайна на моторните спортове и спортната изпускателна система RS с черни ауспухови накрайници, пръстените на Audi и значката RS 3 отпред и отзад също са черни.

Специфичните лакови покрития за автомобила Инголщат са цветовете с перлен ефект Nogaro blue, arrow grey и Daytona grey, както и Sebring black crystal effect и glacier white metallic. Стандартните Matrix LED фарове със затъмнени капаци и LED задни светлини имат динамичен мигач и се настройват по специфичен за RS начин при заключване и отключване. Когато RS 3 Performance Edition се отвори, дигиталните дневни светлини, които са оформени от 15 LED сегмента, рисуват „карирания флаг" от страната на пътника и „3 0-0" от страната на водача - въз основа на ограниченото номер и 300 км/ч максимална скорост. При затваряне надписът "R-S-3" се появява в пикселното поле под основния фар вместо "3-0-0".

За първи път в RS 3 стандартно има седалки тип кофа. Подобно на външните задни седалки, техните центрове имат капитон тип пчелна пита със сини контрастни шевове. Използваният тук материал е микрофибър Dinamica, комбиниран с перлена напа кожа на страничните панели.

Конкретно в специалния модел, фоновото изображение в 10,1-инчовия сензорен дисплей има карбонов вид и показва характерната последователност на запалване на 2.5 TFSI "1-2-4-5-3". Така нареченият RS монитор също интегрира дисплеи за температурата на охлаждащата течност, двигателното и трансмисионното масло, както и g-силите и налягането в гумите.

В същото време Audi virtual cockpit plus предоставя информация за данни, свързани с производителността, като времена на обиколка, g-сили и ускорение в секунди от 0 до 100 км/ч, 0 до 200 км/ч, четвърт и осмина миля. Болидът може да бъде поръчан от 75 000 евро като Sportback и от 77 000 евро като седан. Изданието ще бъде доставяно от началото на 2023 г.