HUAWEI Mate 50 Pro печели най-високия в историята рейтинг за смартфон камера на DXOMARK
Секция: Технологии
31 Октомври 2022 11:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
HUAWEI Mate 50 Pro печели най-високия в историята рейтинг за смартфон камера на DXOMARK

/КРОСС/ С уникална 50MP Ultra Aperture Camera с първата в света механично регулируема в 10 стъпки бленда, започвайки от f/1.4, отлична производителност и вече най-високо в класацията на DXOMARK - HUAWEI Mate 50 Pro с впечатляващия рейтинг 149 е новият крал на смартфон фотографията.

Най-новият флагман на Huawei - Mate 50 Pro, премина през тестовете и оценката на водещата в света фотографска лаборатория DXOMARK с отвяващ конкуренцията резултат, получен благодарение на цялостната му производителност и иновативни фотографски функции.

Първото място в DXOMARK отново е на HUAWEI

Новата класация на DXOMARK ясно показва, че водещата институция за оценка на фотографска техника отрежда на новия Mate 50 Pro мястото на смартфона с най-добра мобилна камера на пазара в момента. Флагманът на Huawei идва с мощна 50MP Ultra Aperture Camera и първата в света 10-степенна механично регулируема бленда, която интегрира ключови иновации в оптичната система, механичната структура и технологиите за генериране и обработка на изображенията. Тази Ultra Aperture Camera е оборудвана с f/1.4-4 променлива бленда и заедно с процесора за изображения XD Fusion Pro постига кадри с близко до качеството на заснетите с DSLR изображения.

Реномираният портал оценява високо както техническите, така и фотографските възможности на новия флагман на Huawei, като му присъжда обща оценка от 149 точки. Фотографската му оценка от 152 точки е базирана на неговата изключителна производителност. Заслужава да се отбележи, че най-високо признание получават високото качество на снимките във всякакви ситуации и изключителното му представяне при ниска осветеност. Иновативната камера система с променлива бленда е страхотна за групови портрети и снимки при слаба светлина, гласят акцентите, изведени от DXOMARK. Mate 50 Pro получава най-високите досега оценки за снимки и боке, съответно 152 и 80, и най-добро представяне при конкретните сценарии „Friends&Family" и „Lowlight" с оценки съответно 142 и 122.

Pro във всяко отношение

Освен с мощна камера, новият Mate 50 Pro идва с отличителния графичен език на серията Mate, базиран на осева симетрия. Елегантното Clous de Paris гравиране на кръга около камерите бележи нов тип „подредена красота", изпипана до последния детайл. Специалната версия с гръб от оранжева веган кожа идва и с "Kunlun Glass" дисплей, по-устойчив на изпускане, за което е носител на петзвезден сертификат от швейцарската SGS. Той в първият в историята смартфон с такъв сертификат, което бележи още един пробив на Huawei в науката за материалите. Новият флагман поддържа още IP68 устойчивост до 6 метра под вода, благодарение на което се справя с лекота във влажна и прашна среда. HUAWEI Mate 50 Pro е и първият смартфон с EMUI 13, предлагащ множество екстри и гладка ежедневна работа с базирана на едно докосване навигация.

Цени и наличности в България

В България в момента до 6 ноември включително можете да направите предварителна поръчка на Huawei Mate 50 Pro с оранжева веган кожа, 8 GB RAM + 512 GB ROM, в комплект с Huawei Watch GT 3 Active Edition, на препоръчителна цена от 2699 лева или със съответния абонаментен план от мобилните оператори. Черният и сребърният Huawei Mate 50 Pro (8GB + 256GB) в комплект с Huawei Watch GT 3 Active Edition се предлага до 6 неомври на препоръчителна цена 2499 лева или със съответния план от мобилните оператори. Повече информация за предварителните поръчки и участващите партньори на Huawei може да намерите тук: https://consumer.huawei.com/bg/phones/mate50-pro/