Предстоящи събития в страната на 2 ноември 2022 г.
Секция: Предстоящи събития
02 Ноември 2022 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 2 ноември 2022 г.

/КРОСС/ ***

София.
От 08.15 часа пациентът с травматична луксация и декстропозиция на сърцето Здраво, ще посети "Пирогов". Той ще се срещне с екипа, който го е спасил след тежкия инцидент, при който се получава тази травма.

***
София.
09.00 часа в аудитория 272 на Софийския университет, проф. д-р Даниел Вълчев - декан на Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", ще открие Национална конференция "130 години юридическо образование в България".
От 19.00 часа, в Аулата на Университета ще се съберат настоящи и бивши преподаватели и студенти, ръководители на магистратури и институции, колеги от другите правни факултети, партньори и приятели

***
София.
От 10.00 часа Служебното правителство ще проведе редовно заседание

***
София.
От 12.00 часа в Пресклуб "България", Национален стадион "Васил Левски", ще се проведе пресконференция на тема Пресконференцията ще се проведе на 2 ноември 2022, от 12:00 часа в Пресклуб "България", Национален стадион "Васил Левски".

***
София.
От 13.00 часа на "Дондуков" 2, държавният глава ще проведе консултации с парламентарната група на "Движение за права и свободи"

***
София.
От 13.00 часа в Аула "Максима" на УМБАЛ "Проф. д-р Александър Чирков", на бул. "Пенчо Славейков" №52А, ще се проведе церемонията по удостояване с почетното звание "Доктор хонорис кауза" на американския професор Брайън Кенеди от Националния университет на Сингапур.

***
София.
От 18.45 часа в храм "Св. София", ще се състои официално представяне на новото, четвърто, допълнено издание на книгата "Св. вмчк. и чудотворец Ефрем Нови"

***
София.
От 19.00 часа в Casa Libri на ул. "Цар Асен" 64, ще се състои премиерата на СОНЕТИ от Кирил Кадийски.Изданието ще бъде представено от проф. Валери Стефанов.

***
Благоевград.
От 14.00 часа в Регионалната библиотека "Димитър Талев" , ще се проведе презентация на тема: "Будители народни".

***
Бургас.
От 11.00 часа в Историческата експозиция на Регионален исторически музей - Бургас на ул. "Лермонтов" 31, по повода Деня на народните будители ще бъде изнесена лекция на тема "Будителите на Стария Бургас".

***
Бургас.
От 12.00 часа в новооткритото coworking пространство в ТРИА Сити Център - Бургас ще се проведе регионална работна среща за обсъждане на възможностите пред бизнеса за излизане на нови пазари, както и представяне на конкретни решения в областта на информационните и комуникационни технологии и киберсигурността в малките и средните предприятия. Форумът е организиран от Югоизточният дигитален иновационен хъб /Digihub/.

***
Варна.
От 11.00 часа в зала "Варна", Община Варна, ще се проведе пресконференция по повод предстоящата международна конференция "Нови хоризонти в праисторията. 50 години от откриването на Варненския некропол", с участието на представители на Община Варна и на РИМ - Варна.

***
Варна.
От 18.00 часа в Галерия Юка, ще бъде представена скулптурна изложба на непознатия за варненската публика автор Светлозар Лисичков.

***
Враца.
От 16.00 часа в зала на Регионалния инспекторат по образованието във Враца ще се проведе празник на творчеството и вдъхновението.

***
Добрич.
От 16.45 часа в Младежки център - Добрич, Зала 6 ще се проведат мотивационни срещи "Познаваме ли България?"

***
Добрич.
От 18.30 часа в Огледална зала "Нели Божкова", ще се проведе Музикална вечер с тенора Георги Петров

***
Ловеч.
От 17.30 часа в салона на Ловчанско читалище "Наука-1870 г.", ще се състои церемония по награждаване на участниците в Общински конкурс за есе на тема: "Моите будители днес". Веднага след това е образователният спектакъл "Хилядолетната България", гост д-р Искрен Красимиров.

***
Плевен.
От 11.00 часа в зала "Амброаз Паре" на Телекомуникационния ендоскопски център, с тържествена промоция Медицински университет - Плевен (МУ-Плевен) ще дипломира Випуск 2022 на Факултет "Обществено здраве".

***
Плевен.
От 16.00 часа в Националния пресклуб на БТА в Плевен ще се проведе пресконференция по повод "Стая на приказките" и семейна събота в "Съгласие" - нов проект на читалище "Съгласие 1869", с разнообразни инициативи, насочени към децата. В пресконференцията ще участват Ивайло Атанасов, актьорите Мариета Калъпова и Иван-Александър Дойчев, Анна Александрова - кака Ани и други.

***
Пловдив.
От 18.00 часа в Постоянна експозиция "Мексиканско изкуство" към Градската художествена галерия (ул. "Артин Гидиков"№11, Стария град), известният фотограф от Бургас Галина Ушева ще се представи пред пловдивска публика със самостоятелната си изложба "Да откриеш свободата" от 2 до 21 ноември 2022 г.

***
Пловдив.
От 18.00 часа в галерия "Аспект", първата жена председател на Дружество на пловдивските художници Снежана Фурнаджиева празнува своя 70 годишен юбилей .

***
Сливен.
От 8.00 часа на огневия комплекс "Батмиш" край Сливен ще има планирани стрелби. Стрелбите а във връзка с разпределението и реда за използване на учебните полигони и стрелбищата за подготовка на военните формирования и организациите извън въоръжените сили.

***
Смолян.
На 2, 3 и 4 ноември РЗИ - Смолян организира профилактични прегледи на млечната жлеза като част от инициативите за отбелязване на 70-та годишнина на инспекцията. Ехографските изследвания ще се извършват в сградата на РЗИ от д-р Райчо Добриков, специалист по образна диагностика в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, гр. София. Прегледите се на цена от 25 лв.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в СУ "Иван Вазов" ще се проведе информационна среща с родители, в рамките на превантивно-информационната кампания "Шофирането не е игра".
***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Регионална библиотека "Захарий Княжески" ще бъде представен сборник с разкази "Изгубени вещи" от проф. д-р Алберт Бенбасат. С участието на литературния изследовател Иван Матев.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичен театър "Гео Милев" ще се изиграе постановката "Методът Грьонхолм" от Жорди Галсеран. Сценичен вариант, музикална картина и режисура Стефан Спасов. С участието на Иван Калошев, Стефан Борисов, Миленка Сотирова, Цветомир Черкезов. Глас: Бойка Велкова.