Дълбоки дупки има на Аспаруховия мост в посока Варна
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Ноември 2022 11:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дълбоки дупки има на Аспаруховия мост в посока Варна

/КРОСС/ Дълбоки дупки са се отворили на Аспаруховия мост в посока Варна. Ямите са предпоставка за катастрофи. Те са опасни не само за преминаващите автомобили, но и за мотористите и велосипедистите.

Граждани многократно са подавали сигнали за зейналите кратери, но до момента те не са запълнени. Аспаруховият мост е един от най-натоварените пътни участъци във Варна и катастрофите са чести. Според автомобилния състезател Тихомир Стратиев, дупките трябва да се запълнят в кратки срокове, за да се избегнат пътни инциденти.

Дупките са дълбоки, имат голям ръб, който може да предизвика спукване на гума или повреда в автомобила. Според мен това е предпоставка за ПТП. Повечето от автомобилите заобикалят дупката от лявата страна и навлизат леко в другото платно. Съответно, ако има автомобил в другото платно, биха нарушили неговия път, обясни Тихомир Стратиев, автомобилен състезател.

Дупките на моста са от няколко месеца. Две от най-големите са дълбоки повече от 10 сантиметра.

Направили сме организация и другата седмица ще бъдат запълнени. Надявам се да успеем колкото можем по-бързо, за да не създаваме неудобство на шофьорите, каза Ивайло Маринов, кмет на район "Аспарухово".

При ремонта няма да се спира движението по моста в посока Варна. Трафикът по съоръжението обаче ще бъде затруднен при работата на аварийните екипи.

Със средства от общинския бюджет ще бъдат запълнени освен дупките по платното и други, по-малко компрометирани участъци по Аспаруховия мост. Докато дупките бъдат закърпени, автомобилни експерти съветват шофьорите да преминават със съобразена скорост по проблемния участък и да спазват знаците и правилата за движение по пътищата.

И съответно да се внимава за такива препятствия по пътя, тъй като знаем, че по нашата републиканска мрежа има доста такива места, не е само тук това нещо. Просто шофьорите трябва да бъдат с изострено внимание, движейки се по пътя, коментира Тихомир Стратиев.

Предстои да бъде направен основен ремонт и на главния път в Южната промишлена зона под Аспаруховия мост.

Ще бъде изцяло ремонтирана улицата, подменени асфалт, осветление. Така че много по-добър вид и облик ще придобие промишлената зона. За съжаление, качването на моста от Южна промишлена зона, там ангажимент има АПИ, надявам се и те да се включат в ремонта, тъй като има голяма отворена фуга, каза кметът на район "Аспарухово".

По тази улица основно се движат тежкотоварни автомобили, натоварени с петролни продукти и зърно. Това е една от причините участъкът да е в лошо състояние.