Дончев: Опасността България да продължи да задлъжнява до голяма степен се дължи на бюджетните авантюри на "Промяната"
Секция: ПОЛИТИКА
02 Ноември 2022 12:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дончев: Опасността България да продължи да задлъжнява до голяма степен се дължи на бюджетните авантюри на "Промяната"

/КРОСС/ Подходът на служебното правителство да предложи удължаване на бюджета за 2022 година до март-април 2023 година е най-безопасният вариант, защото да се гласува Бюджет 2023 в режим на предизборна кампания в НС има опасност да се превърне в триумф на политическата безотговорност и купуване на гласове институционално с парите на българите. Това каза в кулоарите на Народното събрание Томислав Дончев от ГЕРБ.

„Аз предлагам всеки, който предлага един или друг разход, да бъде така добър да го остойности и да каже колко пари ще струва и откъде ще дойдат тези пари", каза Дончев.

По повод предложението на БСП за срещи с всички парламентарни групи в НС, за да обсъдят между първо и второ четене бюджета, Дончев заяви: "Ние може да участваме във всякакви срещи, но призивът ми е към всички политици освен да анонсират, освен да заявяват желания от хубави по-хубави, да се научат и да смятат, става дума за бюджет все пак, а не за писане на есе. Всеки нов разход трябва да предполага нов приход или отпадането на друг разход".

"Лошите параметри и на този бюджет, и опасността от прогнозата България 2 или 3 години да продължи да задлъжнява до голяма степен се дължи на бюджетните авантюри на "Промяната". Не знам и на кой какви самолети му се привиждат, аз не приемам дебата аероплани срещу социални разходи. И социални разходи трябва да има, и превъоръжаване трябва и това трябва да се случи от титулярното правителство с дълъг хоризонт на управление", допълни още Томислав Дончев.