Предстоящи събития в страната на 3 ноември 2022 г.
Секция: Предстоящи събития
03 Ноември 2022 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 3 ноември 2022 г.

/КРОСС/ ***

София.
От 10.30 часа на "Дондуков" 2 в Гербовата зала, президентът Румен Радев ще удостои с Почетния знак на президента изтъкнати дейци в сферата на културата и науката.

***
София.
От 11.00 часа на адреса на Център за развитие на човешките ресурси: гр. София 1000, ул. "Граф Игнатиев" № 15 да присъствате на извършването на публичното разпределение на проектни предложения, подадени за оценка на качество по Програма "Еразъм+" КД1 и КД2 и Програма "Европейски корпус за солидарност" за 2022 селекционна година, краен срок за подаване на предложения - 04.10.2022 г.

***
София.
От 11.00 часа в 119 СУ "Акад. Михаил Арнаудов" (ул. Латинка 11),ще се проведе откриващото събитие на образователната кампания "Пресичам безопасно с TEDI".
***
София.
От 12.00 часа в Полиграфия Офис Център, (София, ул. "Николай Ракитин" 2), ще се състои официално откриване на паметник на Нелсън Мандела - в чест на неговия принос към правата на човека и световния мир.

***
София.
От 18.00 часа в Централен военен клуб, бул. "Цар Освободител" № 7 - Концертна зала, ще се проведе официално събитие по случай 30 години от създаването на Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет.

***
София.
От 18.30 часа Галерия Синтезис и Институт Лист - Унгарски културен институт ще представят изложбата Габор Мате "Вътрешно Небе"

***
София.
От 12.00 часа в зала "2020" на Event Space 2020 (бул. "България" 1 - малкото НДК) ще бъде поставено официално началото на информационната кампания за рака на простатата "Заедно срещу рака на простатата", която тази година ще протече под мотото "Моето здраве е моя отговорност".
***
Батак.
От 17.00 часа в Шарова къща ще се състои откриване на изложба и награждаване на победителите в конкурс "Занаятите в живота на батачани"

***
Благоевград.
От 12.00 часа в зала "22 септември", кметът на Благоевград Илко Стоянов кани обществеността на публична среща, по време на която основният акционер в "Прима инвест БГ" ООД и управителят на Дружеството ще представят визията си за развитие на ски център "Картала" в местността "Бодрост".

***
Благоевград.
От 17.30 часа, като продължение на честванията на народните будители е и тържественото отбелязване на 70 години от създаването на Регионалния исторически музей - Благоевград. Официалното откриване на юбилейното тържество ще се проведе във фоайето на музея.

***
Варна.
От 18.00 часа в Арт Галерия Ларго във Варна ще се открие самостоятелна изложба - графика на бургаския художник Димо Колибаров. Експозицията се нарича "Фрагменти от една мечта" и представя творби, създадени в последните 4 години.

***
Велико Търново.
От 12:00 часа в Областна администрация - Велико Търново ще се проведе брифинг по повод готовността на общините и институциите за зимния сезон

***
Велико Търново.
От 12:00 часа в голяма зала на Общината ще започне среща на тема "Как придружаваме децата аутисти в училищната среда?"

***
Велико Търново.
От 19:00 часа в голяма зала на Музикално-драматичния театър "Константин Кисимов" ще се състои премиерата на комедията "Скакалци" по Ст. Л. Костов - новото заглавие в афиша на театър

***
Враца.
От 17.30 ч. в Регионална библиотека "Христо Ботев" авторката Юлияна Дончева представя новата си книга "КриптоQueen"

***
Враца.
От 18.00 ч. читалище "Развитие" отбелязва с концерт 100 години от рождението на Димитър Асенов, 60 години Духов оркестър и 20 години под ръководството на Бойчо Димов

***
Добрич.
От 13.30 часа в Младежки център - Добрич, Зала 6 ще се проведе Неформално обучение "Общуване без агресия" по проект BGLD-1.003-001 "Младежки център Добрич - Вашето днес", финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021г.

***
Добрич.
В Дом за стари хора - Добрич, ще се състои музикална вечер с тенора Георги Петров

***
Кюстендил.
От 10.00 часа в залата на Общински драматичен театър ще се проведе Първа научна конференция "Физическото възпитание и спорт, история, съвременно развитие, иновации".

***
Плевен.
От 11.00 часа в зала "Амброаз Паре" на Телекомуникационния център ще се проведе тържествена промоция Медицински университет - Плевен (МУ-Плевен) ще дипломира Випуск 2022 на Факултет "Здравни грижи".

***
Сливен.
От 13.00 часа ще се състои официалното откриване на "Ритейл Парк Сливен". Предвидена е и празнична заря.

***
Сопот.
От 11.15 часа в община Сопот ще се проведе пресконференция на тема "Корупция - антикорупция. Практически мерки за управлението на публичния ресурс на общината." Пресконференцията ще се състои в кабинета на заместник кмета на община Сопот.

***
Стара Загора.
От 17.30 часа в Арт фоайе на Радио Стара Загора, ще се проведе награждаването на отличените в 39-ия Национален младежки конкурс за поезия "Веселин Ханчев".