Предстоящи събития в страната на 4 ноември 2022 г.
Секция: Предстоящи събития
04 Ноември 2022 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 4 ноември 2022 г.

/КРОСС/ ***

София.

От 09.00 часа на пл. Народно събрание, ще се проведе протест "Аларма срещу хартиените бюлетини" срещу връщането на хартиеното гласуване в изборите. Протестът е обявен за днес, когато се предвижда да бъдат гледани промените в Изборния кодекс на първо четене в пленарна зала.

***

София.

От 11.00 часа в Централно фоайе на Националния исторически музей, ще бъде открита изложбата "Духът на Паисиевата История"

***

София.

От 14.00 часа, в конферентната зала на Дома на Европа (ул. "Георги С. Раковски" № 124), Центърът за информация, демокрация и гражданска активност към Американския университет в България (АУБ), с подкрепата на фондация "Америка за България" и Фулбрайт България, организира международен семинар на тема "Дезинформация: Споделяне на добри практики и научени уроци в областта на противодействието на дезинформацията и дейностите за информационно въздействие".

***

София.

От 16.30 часа в аулата на СУ "Кл. Охридски", Националната присъждаща комисия тържествено ще връчи EuroPsy-сертификатите на първите девет психолози от България, удостоени с европейско признание на тяхното образование и квалификация по психология.

На същото събитие заместник председателят на Дружеството на психолозите в Република България (ДПРБ) - Стою Недин - ще връчи на специалност "Психология", по случай 50-годишнината от основаването ѝ, наградата за "Най-добър принос в развитието на психологическата практика в България" за 2022 г.

***

Батак.

От 17.00 часа във фоайето на музея в Батак ще се проведе Родолюбиво състезание "Аз обичам Батак"

***

Благоевград.

От 10.30 часа в Университетския център "Бачиново" и онлайн в платформата BigBlueButton ще се проведе юбилейната международна научна конференция "Физическото възпитание и спортът в образователната система". Научният форум се организира от катедра "Теория и методика на физическото възпитание" към Факултета по педагогика и е посветен на 30-годишнината от създаването на специалност "Физическо възпитание и спорт".

***

Варна.

От 9.00 до 16.00 часа е планиран Ден на отворени врати в Технически университет - Варна, който ще представи на кандидат-студентите морските специалности, които университета предлага: "Корабоводене" и "Логистика на водния транспорт", "Корабни машини и механизми", "Корабостроене и морска техника", "Електрообзавеждане на кораба". Желаещите ученици ще могат да посетят корабния навигационен тренажорен комплекс, корабния машинен тренажорен комплекс, тренажорния комплекс за борба с бедствия и аварии, лабораториите за електрообзавеждане на кораби и др.

***

Варна.

От 13.30 часа във Фондация Карин дом в новата сграда на адрес: бул. "Цар Освободител" 86 А, ще се проведат регионални дискусии за обсъждане на данните от доклада "Не/равно детство", на която Карин дом ще бъде домакин.

***

Велико Търново

От 11.00 часа в Зала 302 в общината ще се проведе пресконференция на Дирекция "Социални дейности и здравеопазване". Темата е за приключване на дейностите по проект "Патронажна грижа+", реализиращ се на територията на общината.

***

Габрово.

От 19.00 часа в зала 3 на Музея на хумора и сатирата в Габрово, предстои откриването на изложбата на Георги Ружев D.I.Y. 2.0.

***

Добрич.

От 11.30 часа в Регионална библиотека "Дора Габе", Сектор "Работа с деца", ще се проведе събитието "С гатанките на Асен Разцветников" - литературно утро по повод 125-годишнината от рождението на Асен Разцветников

***

Добрич.

От 17.30 до 20.30 часа в Младежки център - Добрич , фоайе, ще се състои вечер на настолните игри "Да общуваме реално, а не виртуално"

***

Плевен.

От 11.00 часа в зала "Амброаз Паре" на Телекомуникационния център, ще се проведе тържествена церемония по дипломиране Медицински университет - Плевен (МУ-Плевен) ще дипломира Випуск 2022 на Медицински колеж.

***

Пловдив.

От 20.00 часа в Дом на културата "Борис Христов" в Пловдив, ще бъде открит Международни джаз форуми в страната - Plovdiv Jazz Fest.

***

Русе.

От 10.30 часа в сградата на Дом "Майка и дете", ще бъде официално открита нова сензорна стая, предназначена за деца със специални потребности. Оборудването е осигурено с дарение от трите Лайънс клуба в Русе

***

Сливен/с. Чокоба.

От 18.00 часа в село Чокоба ще проведе традиционния си събор на 4 и 5 ноември. Програмата предвижда концерт пред читалището.

***

Сливен.

От 10.00 часа в Пресклуба на БТА в Сливен ще се състои представяне на проекта "Да творим с багри от природата" на Фондация "Крайница", финансиран от Национален фонд "Култура" с координатор Емилия Дескова.

***

Сливен.

От 10.30 часа, на "Дамарски мост"/ на широкия участък до реката на бул. "Ст.Караджа"/ в град Сливен, началникът на сектор "Пътна полиция" гл.инспектор Илиян Николов ще даде брифинг във връзка с началото на традиционната акция "Зима".

***

Стара Загора.

От 10.00 часа в НЧ "Родина 1860" ще бъде откриването на Национален уъркшоп на младежките аматьорски театри "При отворени врати", на който Стара Загора ще бъде домакин от 4 до 6 ноември. Всички събития в уъркшопа са с вход свободен за публика.

***

Стара Загора.

От 17.00 часа в РБ "Захарий Княжески" ще се проведе събитието "Нарисувай ми Корея! Поглед към традиционната култура". С участието на ансамбъл по самулнори "Со Йънг", студенти и преподаватели при Тракийски университет. Организатори са Институт "Седжонг" - София, Тракийски университет, РБ "Захарий Княжески". Вход свободен.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Културен център "Стара Загора" ше се състои "Среща на поколенията" - концерт на Надя Тончева и възпитаници от НУМСИ "Христина Морфова" - Стара Загора.