Христо Иванов, „БДЖ-Пътнически превози”: Пожарът във влака София-Варна може да е тръгнал от запалена цигара
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Ноември 2022 08:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Христо Иванов, „БДЖ-Пътнически превози”: Пожарът във влака София-Варна може да е тръгнал от запалена цигара

/КРОСС/ Пожарът в бързия влак София-Варна може да е тръгнал от запалена цигара, заяви пред Нова тв Христо Иванов, управител на „БДЖ-Пътнически превози". И обясни, че има случаи, при които пътници отиват до тоалетните, където пушат скрито. „Във вагоните има противопожарна система, която реагира при запалване", добави той.

Влакът е бил с четири вагона, пожарът възниква във втория от тях. Пътниците са били 40, всички от тях са били евакуирани и извозени с автобуси и други влакове. Към момента композициите се движат по разписание, уточни Димитров.

Възникването на огъня коментира и директорът на Поделение за пътнически превози Горна Оряховица - Димитър Димитров. Причините за инцидента ще бъдат изследвани тепърва от назначена Комисия първа категория, обясни той. Димитров подчерта, че компромиси с техническите прегледи и ремонти, които се извършват н композициите, не се правят в БДЖ.

Според Елена Иванова, която е пътувала в горящия влак, единствено ранният час е бил причина да няма жертви и пострадали при инцидента. По думите й ако вагоните са се запалили в по-късните часове на нощта, повечето пътници са щели да спят.