МОН даде максимална оценка за управление на ректора на варненския Технически университет
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Ноември 2022 16:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МОН даде максимална оценка за управление на ректора на варненския Технически университет

/КРОСС/ Максимална оценка за управление получи от Министерството на образованието и науката ректорът на Техническия университет във Варна проф. д-р Венцислав Вълчев. Отчетът му за периода от 1 октомври 2021 г. до 30 септември 2022 г. получи най-високите оценки по шестте зададени цели, което съответства на 100% изпълнен годишен план, съобщиха от висшето училище.

Признание за добрата подготовка на над 5-те хиляди студенти тази година даде и бизнесът след проведен тридневен кариерен форум „Технологии на успеха", в който участваха над 60 български и международни компании. Възпитаници на ТУ-Варна завоюваха призови места в пет национални олимпиади, а в категорията „Технически науки" за студент на годината бе избран Ивайло Петров, студент в специалността „ИКТ" в ТУ-Варна.

Друг успех на учебното заведение, което чества 60 г. от основаването си, е лидерството в научната дейност. За година привлечените средства в научни проекти са над 4 млн. лв., а ТУ-Варна е координатор или партньор на над 30 международни проекта.

Университетът вече се готви за новата кандидат-студентска кампания, като провежда Дни на отворени врати за ученици от цялата страна. Първи с модерните корабен навигационен и машинен тренажорни комплекса се запознаха желаещите да се обучават в петте морски специалности на варненското висше училище. От 14 до 16 ноември гимназисти ще могат да се запознаят с подготовката по други професии, да посетят новите учебни лаборатории за IT и комуникационни технологии, мехатроника, електроника, ВЕИ и да се запознаят с възможностите за бъдеща реализация.


Източник: Труд