Ново лице за Giulia и Stelvio
Секция: Автомобили
07 Ноември 2022 12:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ново лице за Giulia и Stelvio

/КРОСС/ За новата моделна година Alfa Romeo обнови моделите Giulia и Stelvio. Спортната лимузина и луксозният SUV получават елементи от дизайнерския стил на най-новия модел на марката Tonale, както и изцяло дигитални контролни уреди, съобщи "Труд бг".

Промените се открояват най-видимо в предната част на автомобилите. Основната новост в лицето на Giulia и Stelvio са фаровете. Дебют в двата модела правят светлините тип 3+3 с нова изцяло LED адаптивна матрична технология. Трите модула във всеки фар образуват уникална предна линия и осигуряват дневни светлини, динамични мигачи и същевременно гарантират най-добрата осветеност благодарение на въвеждането на две усъвършенствани технологии.

Едната е система за адаптивно предно осветяване, която постоянно регулира късите светлини в зависимост от скоростта и условията на шофиране. Другата е сегментирана технология за дълги светлини без заслепяване, която при лоша осветеност на пътя автоматично разпознава двете посоки на движение и предотвратява заслепяването на останалите участници в движението. В допълнение функцията на светлините Welcome & Goodbye се активира всеки път, когато водачът отвори или затвори автомобила. Всичко това означава по-голяма ефективност по отношение на продължителност и спестяване на енергия, както и по-голяма безопасност поради по-малкото натоварване на зрението и повишен комфорт при шофиране.

Двата автомобила на Alfa Romeo са оборудвани с най-модерните технологии за комфортно и свързано изживяване при пътуване. Арматурното табло съдържа нов, изцяло дигитален 12,3'' TFT екран, от който има достъп до цялата информация за превозното средство и параметрите, свързани с технологиите за автономно шофиране. Графиката на изображението може да бъде конфигурирана в три оформления - модерно, ретро и отпускащо.

Информационно-развлекателната система гарантира съдържание, функционалности и свързаност Alfa Connect, които предлагат широка гама от полезни услуги за безопасност и комфорт с актуализация „по въздуха". Например функцията My Remote предлага различни услуги като възможността за контролиране на някои от функционалностите на автомобила (отваряне/затваряне на врати, премигване на светлините) от разстояние чрез смартфон.

Технологията NFT (Non-Fungible-Token) вече е налична и за новите модели Giulia и Stelvio. Това е световна иновация в автомобилната сфера, която Alfa Romeo въведе с Tonale, а сега се разпростира върху цялата гама. Технологията се основава на концепцията за блокчейн карт", криптиран и немодифициран цифров регистър, където се записва основната информация за всеки автомобил. Този сертификат може да се използва за гарантиране на правилната поддръжка на автомобила и по този начин да повиши остатъчната му стойност.

За да отпразнува дебюта на новите модели Giulia и Stelvio, Alfa Romeo представи специалната серия Competizione. Това е автентична концентрация на стил и динамика, която ще зарадва почитателите на марката.

Новата версия се откроява с ексклузивния си сив матов цвят Moon Light, червени спирачни апарати и 2-инчови джанти. Интериорът се отличава с аудиосистема Harman/Kardon и тапицирано с кожа табло и седалки с червени шевове, затъмнени стъкла и емблема Competizione отстрани и на предните подглавници. При Competizione ексклузивното активно окачване на Alfa и технологията NFT (Non-Fungible Token) са стандартни. Това е най-висшият израз на същността на Alfa Romeo по отношение на стил, производителност и технология.

Марката гарантира, че динамиката на шофиране на новите модели Giulia и Stelvio отново е най-добрата в класа в съответните сегменти. Това се дължи на точния баланс между италиански дизайн, най-съвременни двигатели, перфектно разпределение на теглото, специални технологични решения и отлично съотношение тегло/мощност. Новината в двигателната гама е новата дизелова версия със задно предаване с мощност 160 к.с.