Предстоящи събития в страната на 8 ноември 2022 г.
Секция: Предстоящи събития
08 Ноември 2022 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 8 ноември 2022 г.

/КРОСС/ ***

София.
От 09.15 часа в МВнР министър Николай Милков ще разговаря на четири очи със своя колега от Северна Македония Буяр Османи, след което ще се проведат пленарни разговори между двете делегации. В 10.30 часа двамата министри на външните работи ще дадат съвместни изявления за медиите.

***
София.
От 10.00 часа в зала "Запад" на Народното събрание, ще се проведе експертна среща между ГЕРБ и "Продължаваме промяната" От ПГ на ГЕРБ - СДС в срещата ще участват Десислава Атанасова, Деница Сачева, Делян Добрев и Кирил Ананиев. От страна на "Продължаваме промяната" ще се включат лидерите на партията Кирил Петков и Асен Василев.

***
София.
От 17.00 часа в Литературен клуб "Перото" - НДК, ще се състои официалното представяне на тритомника "Власт и привилегии в политическата история (XXX в. пр.н.е. - XXI в. н.е.)" на проф. д.п.н. Георги Манолов

***
София.
От 18.30 часа в Централното фоайе, Клуб "Писмена" към Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" ще се проведе представяне на книга със стихове "Още ли не сте открили отсъствието ми---" на Йордан Евтимов.

***
Благоевград.
От 13.30 часа в реновирания Red Room Coworking Space в Главната сграда на АУБ в Благоевград, ще започне сезон първи на SEAкселератора стартира с еднодневно обучение по бизнес моделиране. SEAкселератор е първият по рода си бизнес акселератор, обхващащ трансграничния регион с Гърция - областите Благоевград, Кърджали, Смолян и Хасково. Програмата е подходяща за индивидуални предприемачи и екипи с амбиция да превърнат идеите си в работещ бизнес.

***
Варна.
От 09.00 часа в зала "Пленарна" на Община Варна ще се проведе 29-то заседание на Общински съвет - Варна. Проектът за дневен ред и проектоматериалите ще бъдат публикувани след малко на сайта на институцията.

***
Варна.
От 10.00 часа на ул. "Оборище", № 13А, ет. 4, Конферентна зала, В исше училище по мениджмънт и Асоциация "Кулинарни изкуства и гостоприемство" откриват на МЕЖДУНАРОДНО ИЗЛОЖЕНИЕ НА ТУРИЗМА, ОСНОВАН НА ПРЕЖИВЯВАНИЯТА С ФОКУС ВЪРХУ КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКОТО НАСЛЕДСТВО по проект "Насърчаване на туризма на преживяванията с фокус върху културно-историческото наследство на черноморския басейн" - PRO EXTOUR, Договор № BSB-1145.

***
Варна.
От 11.00 часа пред сградата на Военноморския музей с военен ритуал ще бъде отбелязана 110-ата годишнина от Първата балканска война и успешната атака на торпедоносеца "Дръзки" срещу турския крайцер "Хамидие".

***
Варна.
От 10.30 часа в съдебна зала 109 в Окръжен съд - Варна (пл. Независимост №2) ще бъде подписан меморандум за сътрудничество между Окръжен съд - Варна, Районен съд - Варна и Регионалното управление на образованието - Варна.

***
Варна.
От 12.30 часа, пред сградата на РДПБЗН - Варна, главен комисар Николай Николов ще връчи почетен знак на старши инспектор Върбан Петков от Първо РСПБЗН.

***
Велико Търново.
От 10:00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на ръководството на читалище "Надежда" във връзка с реализацията на проекта "Нови творчески пространств@ Надежда" по ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ОРГАНИЗАЦИИ В ОБЛАСТТА НА ЛЮБИТЕЛСКОТО ТВОРЧЕСТВО на НФ Култура

***
Враца.
От 17.00 часа в Регионален исторически музей-Враца ще бъде открит експозиционен кът с информационни табла по повод 145 години от освобождението на Враца и участието на врачани в Опълчението

***
Враца.
От 18.00 часа на тържествена церемония в Градската концертна зала за трети път ще бъдат раздадени наградите "Вестител". В програмата е включен и концерт на Симфониета Враца и Трио Тенорите

***
Генерал Тошево
От 13.30 часа на площада организират Кулинарен фестивал на кюфтето и сармата по повод празника на град. В 17:00 ч. ще започне празничният концерт с участието на група "Сигнал". Преди легендите на българския рок на сцената ще излязат местни състави и изпълнители и гости от Средно училище "Св. Климент Охридски" - Добрич. Финалът ще бъде светлинно шоу с пиротехника и лазери.

***
Добрич.
В 11.30 часа в зала "Европа" в Областна администрация ще се проведе брифинг по повод учение от Плана за защита при бедствия и аварии - ядрена и радиационна авария

***
Добрич
От 13.30 часа в Регионална библиотека "Дора Габе" в Интерактивната зала ще се проведе Библиотерапия.

***
Кюстендил.
От 17.30 часа в "Синята зала" на читалище "Братство 1869" ще се състои представяне на книгата "Дáри" - стихове, рисунки и песни от арх. Георги Георгиев.

***
Кюстендил.
От 19.00 часа в голямата зала на Общински театър - Кюстендил ще се състои концерт "Мюзикъл и рок" с участието на Рок група Б.Т.Р., солисти и оркестър на Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов", Велико Търново.

***
Пловдив.
От 18.00 часа в галерия "Капана", Дружество на пловдивските художници представя 13 художника в изложба "5/6/7" с куратор Костадин Отонов

***
Сливен/с. Гавраилово.
От 10.30 часа на площада пред кметството ще се състои поднасяне на цветя пред паметника на загиналите за свободата на България, а от 11. 30 часа - тържествен водосвет в църквата.

***
Сливен/с. Бозаджии.
От 12.00 часа в село Бозаджии ще се състои откриване на параклиса "Св.Св. Петър и Павел".

***
Смолян.
От 11:00 часа в зала 201 в сградата на Областна администрация Смолян ще се проведе среща със земеделските производители от областта. Събитието е организирано от Българския фермерски съюз в партньорство с Министерството на земеделието. На нея земеделските производители от региона ще бъдат запознати с проекта на Стратегическия план за развитието на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г., както и ще бъдат разяснени техните възможности, съгласно него.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Куклен театър - Стара Загора ще бъде представена постановката "Сън в лятна нощ" по Уилям Шекспир.

***
Стара Загора. / с. Преславен
От 9.30 часа ще се проведе литургия и отбелязване на 135 години от построяването на храм "Св. Архангел Михаил" в селото. Честване на "Архангеловден" - празник на село Преславен и Традиционен пъстър събор на селото.

***
Стара Загора. / с. Преславен
От 10.30 часа ще бъдат поставени цветя пред паметника в центъра на селото.

***
Шумен.
От 17.30 часа на ІІ етаж на Художествена галерия "Елена Карамихайлова" Шумен ще бъде открита изложба на шуменския фотограф Иван Иванов (по случай 75 години от рождението). Изложбата включва фотография, живопис и дърворезба. Проекта е реализиран с финансовата подкрепа на Общински фонд "Култура".