Още един китайски производител на електромобили идва в Европа
Секция: Автомобили
08 Ноември 2022 10:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Още един китайски производител на електромобили идва в Европа

/КРОСС/ Farizon Auto, новосформирана от китайския гигант Geely Holding Group марка, анонсира плановете си за излизане извън пределите на родния си пазар и за пренасянето на бизнеса на едно изцяло ново и международно ниво.

Успоредно с представянето на двете си нови пазарни предложения- Homtruck Cabless Truck и SuperVan, от Farizon споделят и плановете си за близкото бъдеще. Вторият от изцяло електрическите модели ще бъде пуснат в тестови цикъл през втората половина на следващата година, от 2024 година, когато е планирано началото на серийното му производство, той ще бъде изнасян и за пазари извън Китай. Като основни такива, от китайската марка посочват на първо място Европа, след което Австралия, Югоизточна Азия, Южна Америка и Близкия изток.

Homtruck Cabless Truck е изключително интересна разработка, която е изпълнена с идеята за напълно автономно функциониране и с основно приложение във фиксирани и/или ограничени като размери зони.

Farizon SuperVAN от друга страна е значително по-класически като предназначение и разработен на базата на платформата GMA (Geely Multi-purpose Architecture) на Geely.

Благодарение на двукомпонентното си изпълнение- хоризонтално шаси и надстройка по избор, електрическият лекотоварен модел обещава голямо разнообразие на конфигурации и приложения, като те ще бъдат налични за поръчка в две дължини на купето.