Русия наложи контрасанкции на 74 компании от 11 страни, сред които и България
Секция: Русия
08 Ноември 2022 12:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия наложи контрасанкции на 74 компании от 11 страни, сред които и България

/КРОСС/ Русия наложи на 74 компании от 11 страни, сред които и България, контрасанкции в сферата на военнотехническото сътрудничество, съобщиха руски медии, като се позовават на пресслужбата на кабинета в Москва.

Руското правителство одобри списък с юридически лица, спрямо които ще се прилагат специални икономически мерки. Съответното постановление е изготвено, както предвижда указ на президента Владимир Путин за "ответни специални икономически мерки във връзка с неприятелски действия от страна на някои чуждестранни държави и международни организации".

Списъкът включва 74 организации от България, Великобритания, Германия, Канада, Литва, Словакия, Полша, Чехия, Черна гора, Естония и САЩ. Забранява се сключването на сделки в сферата на военнотехническото сътрудничество с компаниите от този списък, се казва в съобщение от пресслужбата на правителството.

През май т. г., изпълнявайки същия указ, руското правителство одобри друг списък с юридически лица, спрямо които се прилагат специални икономически мерки. В него бяха включени над 30 организации, повечето - бивши дъщерни предприятия на "Газпром".