Очаквайте необикновеното с Motorola Edge 30 ultra - първият в индустрията смартфон с 200MP камера
Секция: Технологии
09 Ноември 2022 10:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Очаквайте необикновеното с Motorola Edge 30 ultra - първият в индустрията смартфон с 200MP камера

/КРОСС/ Motorola винаги е поставяла нуждите на потребителите си на първо място. Брандът отдавна осъзнава колко важни са снимките тях - именно кадрите показват преживяванията, които имат най-голямо значение и запечатват най-безценните спомени. Това е основната причина Motorola да инвестира в цели три лаборатории за обработка на изображения в цял свят, които да бъдат посветени на постоянното усъвършенстване на функциите на камерата и пускането на нови софтуерни актуализации.

Изключителното качество на снимките върви ръка за ръка с подобряването на основните компоненти на фотографията. За да осъществи това, Motorola разработи motorola edge 30 ultra: първият 5G смартфон с 200MP сензор на основната камера - най-високата налична резолюция в индустрията. Той разполага и с най-големия досега сензор на Motorola, който е безпроблемно интегриран в цялостното покритие на устройството, така че да пасва идеално в ръката ви.

Какво е необходимо за незабравимо кинематографично изживяване?

Екипът на Motorola прецизно е анализирал всички компоненти за най-добро качество на изображението и е приложил изброените фотографски елементи, за да осигури истински първокласно мобилно изживяване с камерата за своите потребители:

● Размерът на сензора е определящ елемент в камерата - колкото по-голям е сензорът, толкова по-добро е качеството на изображението. Motorola edge 30 ultra съдържа светлочувствителен 0,82-инчов сензор - най-големият сензор на Motorola досега, който поглъща 16 пъти повече светлина за кристално ясни снимки.

● Размерът на пикселите работи едновременно с големия сензор, за да подобри условията на слаба светлина. Най-големият размер на пикселите и технологията UltraPixel означават сбогуване със зърнистостта и шума в изображенията. Това е и първата смартфон-камера, която поддържа 4х4 хибридно комбиниране на пикселите, обединяващо 16 пиксела в 1 огромен 2,56μm ултрапиксел, за идеални светлинни условия по всяко време.

● Водещата в индустрията разделителна способност е от решаващо значение за реалистичните детайли в изображението. С motorola edge 30 ultra със сигурност може да очаквате най-доброто в това отношение, тъй като това е първият 5G смартфон, който поддържа 200MP разделителна способност в световен мащаб.

● Функциите на чипсета оказват голямо влияние върху обработката на изображенията, която е в основата на постигането на висококачествени кадри. motorola edge 30 ultra поставя нови стандарти за мобилна производителност с новия Snapdragon 8+ Gen 1 - най-новата и усъвършенствана мобилна платформа1 Snapdragon®1 досега.

● OIS (оптична стабилизация на изображението) означава, че можете да разчитате на плавни изображения без нежелани движения, когато използвате устройството

Хардуерът, който надминава всички очаквания

Екипът на Motorola е интегрирал тези и редица други усъвършенствани елементи в motorola edge 30 ultra. Устройството съчетава най-високата резолюция в индустрията с най-големия си сензор в процесор с внушителен капацитет, така че да можете да се насладите на невероятно качество, острота и дефиниция във всеки кадър.

Насладете се на две различни, но допълващи се мобилни изживявания с хибридния сензор 50MP Ultrawide + Macro, който ви позволява да разширите обхвата на кадъра или да акцентирате над детайлите. Докато сте в близък план в режим Macro, също можете да създадете зашеметяващи детайлни изображения с резолюция 50 MP, без да жертвате качеството на снимката.

С режима "Портрет" и 12-мегапикселовия телефото сензор имате възможност да използвате 35-, 50- и 85-милиметрови обективи, за да получите още по-премиум изживяване, подобно на DSLR, като същевременно поддържате ефекта на размазване по естествен и елегантен начин. За разлика от традиционните методи за портретни снимки със смартфон, с Motorola edge 30 Ultra можете да се насладите на телефото обективът, който създава по-естетически портрети на хора, като избягва лицевото изкривяване.

Екипът на Motorola е помислил и за селфи-любителите - устройството разполага с 60-мегапикселова Quad Pixel камера, която притежава един от селфи-сензорите с най-висока резолюция в индустрията.

Софтуер, който съживява всеки миг

Екипът на Motorola знае, че цветовете и акцентите са от решаващо значение за създаването на забележителни изображения, и в рамките на своето специално глобално проучване установи, че около 80% от хората предпочитат по-топли тонове и по-ярки цветове в своите снимки.

Ето защо компанията приложи нова стратегия за регулиране на компонентите на изображението, като направи цветовете по-реални и ясни в елементите на заснетия кадър. Съчетавайки технологията HDR с изкуствен интелект, motorola edge 30 ultra е способен да създава изображения с ярки цветове, светлини, сенки и перфектно балансирани детайли, дори при трудни условия на осветление.

Освен това вече можете да заснемате действието в 8K, както и да поддържате запис HDR10+ в 4K, за зашеметяващи видеоклипове с подобрен динамичен обхват, намалени артефакти и повече от един милиард цвята.

Motorola е усъвършенствала и цялостното оформлението на камерата, за да оптимизира работата на потребителя с нея - добавен е автоматичен режим за нощно виждане към задната и предната камера, а камерата в мобилните приложения е усъвършенствана, за да може всеки път да правите перфектната снимка, независимо от времето на деня.

Наличност

Motorola Edge 30 Ultra е наличен в Технополис на цена от 1799 лв. Устройството се предлага в цвят Interstellar Black.

Правни откази от отговорност

Някои характеристики, функционалност и спецификации на продукта могат да зависят от мрежата и да подлежат на допълнителни условия и такси. Всички те подлежат на промяна без предизвестие. MOTOROLA, стилизираното лого M, MOTO и фамилията марки MOTO са търговски марки на Motorola Trademark Holdings, LLC. Snapdragon е продукт на Qualcomm Technologies, Inc. и/или нейните дъщерни дружества. Snapdragon е търговска марка или регистрирана търговска марка на Qualcomm Incorporated. ©2022 Motorola Mobility LLC.