Наско Сираков: В българския футбол се толерират определени отбори
Секция: СПОРТ
09 Ноември 2022 14:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Наско Сираков: В българския футбол се толерират определени отбори

/КРОСС/ Собственикът на "Левски" Наско Сираков беше гост в подкаста "Неформално с Георги Петков". Той коментира променената на 180 градуса позиция на клуба към ръководството на БФС, съдийските грешки и отношението към конкурентните клубове. "Левски" подкрепи Борислав Михайлов на последния Конгрес, а мотивът на Сираков тогава бе "40 - годишното приятелство" между двамата, но в последните дни публично Сираков критикува реферските отсъждания. Той обясни и защо:

"Всички знаем, че в българския футбол се толерират и се съдийства по определен начин на определени отбори. Да, Лудогорец е един от тях. Абсолютно! На Левски бяха откраднати прекалено много точки чрез съдийството. Не сме съгласни, че шефът на съдиите Кашай е главният виновник. Огромната вина е в самите съдии. Те са абсолютно обвързани и зависими. Една част от тях са абсолютно корумпирани. Боби може да промени много неща, ако иска. Ние промени не виждаме.

Когато успях да върна Мъри, всичко в Левски започна да се променя към добро. С Христо Стоичков се чуваме постоянно и обменяме мисли. За някои той е странен. За мен е малкият Стоичков, който през 1986 година го взеха в националния отбор. Можеше да ти извади очите с потенциала си.

Не съм имал амбиция да бъда президент на БФС. Аз съм горд с работата, която върша в Левски. В декларацията казахме всичко. Тя не е атака лично към Боби, а към системата в българския футбол. Наложително е да има много сериозни промени. Боби има вина, че допуска хората под него да си развяват коня, най-вече - Съдийската комисия. Там всяка седмица гледаме Баташкото клане за определени отбори. Почти всяка седмица е така и срещу Левски.

Васил Божков щеше вече да е изплатил дълговете към НАП. По негово време те бяха погасявани, преди това - само трупани. Нашите фенове нямат нищо общо с другите в България. Те са без аналог".