Ива Митева се разделя с ИТН
Секция: ПОЛИТИКА
11 Ноември 2022 07:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ива Митева се разделя с ИТН

/КРОСС/ Трябва да спрем да търсим лидера и вожда, който ще ни спаси и оправи. Трябва да търсим експертите, можещите и знаещите хора, които разбират какво означава общо благо. За съжаление не виждам такава ситуация в 48-ото Народно събрание.

Това каза в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS бившият председател на 45-ото 46-ото НС от ИТН Ива Митева. 

"С връщането на хартиената бюлетина се показва една непоследователност в действията на политиците. Идеята за машинно гласуване беше да се намали броят на недействителните бюлетини и мисля, че това се получи. На последните избори тези бюлетини бяха само 9 000, а на изборите 2017 година бяха 169 000. Няма никаква връзка между избирателната активност и гласуването с машини или бюлетини. Това е доказано. Ниската избирателна активност се дължи на честотата на изборите, колкото по-често има избори, толкова повече пада активността. Това е нормална реакция на избирателя. Опасението ми е, че с връщането на хартиената бюлетина може да се върнат и старите практики", прогнозира тя. 

"Никога не съм била член на ИТН. Имах определени ангажименти за изборите и съм ги изпълнила. Дали ще бъда изкушена отново от политиката, само времето ще покаже", коментира Митева бъдещето си.