Bentley иска да бъде „еко“
Секция: Автомобили
11 Ноември 2022 12:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Bentley иска да бъде „еко“

/КРОСС/ Все повече хора с дълбоки джобове се заразяват от новата "мода" да са еко, но без да се отказват от това, което не е еко. Нещо подобно предлага Bentley на цена, която е по джоба на малцина, но е опаковано в примамливия етикет "най-екологичната версия Bentayga". Това определение се отнася за лимитираната серия Bentley Bentayga Odyssean Edition, която е ограничена само на 70 екземпляра, съобщи "Труд бг".

Екологичното в случая е задвижващата система тип Plug-in хибрид, съчетаваща 3,0-литров бензинов двигател V6 с електромотор и батерия с капацитет 18 киловатчаса. Системната мощност възлиза на 462 конски сили, ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,3 секунди, а максималната скорост е 254 км/ч. Реалният пробег на ток в изцяло електрически режим е максимум 45 км, след които шофирането вече не е толкова екологично.

За да акцентират по-убедително върху съхраняването на природата, конструкторите на Bentley прилагат решения, които би трябвало да подчертаят екологичния характер на автомобила. Луксозната британска марка не се отказва от естествената дървесина и естествената кожа, но ги употребява по "еко" начин. Например дървените фурнири в интериора са покрити с 90% по-тънък лаков слой, за да се наслаждават пътниците на естествената текстура на дървото. Такива решения са етикирани като "еко" и са характерни само Odyssean Edition за разлика от другите хибридни версии Bentayga.

Използваната естествена кожа за тапицерията на седалките е добита по устойчив начин, но си остава кожа. В кабината са използвани и други естествени материали като лен и туид, изработен от 100 процента британска вълна. За първи път за Bentayga се предлага трицветна вътрешна тапицерия. Предните и задните седалки се настройват електрически в 22 посоки, като предлагат върхово ниво на комфорт, отопление, вентилация и автоматично наблюдаване и адаптиране към температурата на тялото на пътника.

Отвън автомобилът изглежда типично консервативно в духа на марката и стъпва върху големи 22-инчови боядисани джанти.