Българският туристически съюз раздаде годишните си награди
Секция: Туризъм
13 Ноември 2022 10:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българският туристически съюз раздаде годишните си награди

/КРОСС/ Българският туристически съюз раздаде годишните си награди. В томболата за два леки автомобила участваха най-запалените любители туристи, които събират печати и марки в книжките със 100-те национални туристически обекта.

Приключенстването в опознаване на красотите в България за семейство Цанкови започва преди около 13 години. Първите два печата поставят в Музея на солта в Поморие и в Историческия музей в Созопол. И не спират до днес - да украсяват книжката с печати, но и да колекционират спомени.

"То не е само любов към пътуването, ами е любов към България и емоцията от обиколките, от всичките красоти на България - не се забравят", споделя Радостина Цанкова.

"Пътуването с родителите ми и с брат ми определено помага за сплотяването между нас и създаването на повече забавни и интересни моменти", смята Борис Цанков.

"Това е една цел, която реших, че трябва да постигнем, за да покажем България на децата ни, да обиколим всички кътчета на родината, за да можем да ги запознаем с нашата история, минало, природните ни красоти", разказва жената.

Историята на книжката е започнала заедно със създаването на туристическия съюз - през 1966 година. И до днес е преминала през няколко трансформации.

"Не само природните забележителности, историческите такива, религиозните, цялата ни държава е много прекрасна и това движение има едно, не само опознавателно, ами едно възпитателно значение за цялата страна, за подрастващото поколение. Но и за едно развитие на българския туризъм", твърди Венцислав Венев, председател на Българския туристически съюз.

"Когато погледна пълната с печати книжка определено душата ми се запълва с щастие, защото разбирам колко много съм постигнал за последните 10 години", споделя Борис Цанков.

Поставят последния си печат преди два месеца в София. И пак тук поставят началото на ново приключение - с нов печат в новата допълнена книжка. И се надяват на нови вдъхновяващи разходки, които да запечатват не само в книжката, но и в съзнанието си.

БНТ, новини