Ива Митева: Има проблем с политическата ни система и с политическите ни кадри
Секция: Коментари
13 Ноември 2022 17:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ива Митева: Има проблем с политическата ни система и с политическите ни кадри

/КРОСС/ Има проблем с политическата ни система, с политическите ни кадри. „Има такъв народ" не е в парламента, а виждате, че очакванията като че ли няма да се оправдаят, надлъгванията са големи. Това каза бившият председател на НС Ива Митева в „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Причина за все по-ниската изборна активност е резултат от това, че избирателите много бързо се отчайват и отказват и много бързо започват да търсят следващите спасители. „Това е така, защото хората искат бързи действия и бързи резултати, не гледат в процеса. Хората гласуват като авантюра, те не се задълбочават в програмите и това, което им се предлага", коментира Митева.

Самите политици също не искат хората да участват активно в политическия живот, добави тя.

В политиката има все повече амбиция и все по-малко опит и знания. „Хората като че ли се гнусят да участват в политиката", посочи тя. Промяната обаче не трябва да бъде революционна, а еволюционна.

Тя смята, че имаме прекрасни закони, но няма воля за прилагането им. „Това е проблемът в България - волята за прилагането на законите. Проблемът не се крие само в Конституцията", заяви още Митева.