Хиляди нови автомобили са блокирани на пристанище в Германия
Секция: Автомобили
13 Ноември 2022 19:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хиляди нови автомобили са блокирани на пристанище в Германия

/КРОСС/ Пристанището в германския град Бремерхафен е едно от най-големите в световен мащаб, а също така е и един от най-големите автомобилни центрове. Ежедневно там преминават стотици чисто нови автомобили, които се товарят в кораби и се разпределят за различни части на света. Напоследък, обаче, това не се случва по план, което води до големи загуби, както за компаниите, така и за клиентите.

Според информация на CNBC, в момента пристанището е препълнено с автомобили от различни марки, включително Tesla, BMW, Renault, Volvo, Citroen, Peugeot, Jeep и други от компаниите под шапките на Stellantis. Хиляди автомобили от изброените компании стоят на пристанището, което предизвиква изключителни закъснения. Според някои от ръководните фигури, вносът на автомобили от САЩ и Мексико е с няколкомесечно закъснение.

Проблемите са причинени от липсата на шофьори на пристанището, които да извозват автомобилите и контейнерите, а в допълнение от пристанището посочват и високото ниво на търговия, както и военни сили, които са усвоили част от пристанището, съобщи медията "Факти".