Предстоящи събития в страната на 14 ноември 2022 г.
Секция: Предстоящи събития
14 Ноември 2022 07:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 14 ноември 2022 г.

/КРОСС/ София.

От 09.00 часа Селин Гауер, генерален директор и ръководител на Работната група за възстановяване и устойчивост на Европейската комисия, ще посети База София на Националния STEM Център (бул. "Драган Цанков" 21А) заедно със заместник-министъра на образованието и науката Надя Младенова и вицепремиера по управление на европейските средства Атанас Пеканов. На място ще бъдат направени кратки изявления за медиите.

***

София.

От 10.00 часа в залата на 7-ми етаж в Министерство на образованието и науката ще бъде представено новото издание на Рейтинговата система на висшите училища в България.

***

София.

От 10.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на тема: "Вродени сърдечни малформации при възрастни - проблеми и решения"

***

София.

От 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на тема: "ФГУ и Столична община в диалог с гражданите". Представяне на Алгоритъм за организиране и провеждане на обществени обсъждания.

***

София.

От 18.00 часа в Литературен клуб "Перото" в НДК, Бюрото на Европейския парламент организира дискусия на тема "Нерешеният казус на демокрацията: изборна умора". Събитието се организира в рамките на кампанията "Заедно за ЕС" на Европейския парламент, която цели изграждането на паневропейска общност, насърчаваща гражданското общество да участва в демократичния процес.

***

София.

От 18.00 часа Evolution Engineering Ви кани на откриване на футуристичната изложба "Аrt behind Evolution", представяща творчество, включващо графичен дизайн, анимация и други визуални подходи. Съвременното изкуство ще бъде изложено в уникалната по рода си Галерия +359.

***

София.

От 18.30 часа в пространство Swimming Pool на покрива на емблематична за модернизма сграда на арх. Васил Василев ще се състои прожекцията на новите епизоди, съпътствана от дискусия с режисьорите Андрей Гетов и Яна Алексиева и водещите експерти в областта на архитектурния модернизъм д-р арх. Любинка Стоилова и Васил Макаринов. Събитието ще се излъчва онлайн на живо на страниците на Моно Колектив в YouTube и Facebook.

***

Варна.

От 09.30 часа пред Областна администрация Варна (ул. Преслав 26) ще се проведе протестен перформънс срещу изгарянето на отпадъци и участниците в срещата ще коментират плановете за нови инсталации за горене на отпадъци и отражението им върху качеството на въздуха.

***

Варна.

От 11.30 часа на народните представители от ПГ на ГЕРБ /СДС Павел Христов, Красен Кралев, Славена Точева и адв. Бранимир Балачев в централен офис на ПП ГЕРБ - Варна на ул. "Сан Стефано" 22 . Темите са актуалната политическа ситуация, питания на варненските депутати до служебния

кабинет, както и последните решения на ОбС за важни проекти на Варна.

***

Варна.

От 13.30 часа в пресклуба на БТА в гр. Варна сдружение "Граждани +" ще проведе пресконференция, в която ще представи работата си по проекта "Новите граждани на България". Проектът цели да подпомогне реалното въвличане на украинските бежанци в обществения живот, да ги насърчи и овласти да се чувстват равностойни и полезни участници в социалния и културен живот на населените места и региони, където пребивават.

***

Добрич.

От 10.00 часа, в Бизнес залата на Община град Добрич, ет. 1, екипът на ОИЦ - Добрич ще проведе информационно събитие за проактивна работа с медиите. По време на събитието ще бъдат анонсирани Общата кампания на Мрежата от ОИЦ за 2022 г., посветена на новите програми на България, съфинансирани от ЕС за програмен период 2021-2027 г. и предстоящи информационни срещи в общини в област Добрич.

***

Добрич

От 09.40 часа в Зала 4 на Младежкия център започва клас по музициране - "Ние и музиката"

***

Добрич

От 11.15 часа в Интерактивната зала на Регионална библиотека "Дора Габе" е началото на Литературна викторина "Какво знаем за Пипи Дългото чорапче и нейната създателка?" по повод 115 години от рождението на Астрид Линдгрен /1907-2002/ с участието на възпитаници на СУ "Петко Р. Славейков"

***

Добрич

От 12.00 часа в Зала 3 на Младежкия център ще се проведе неформално обучение на тема "Кариерно ориентиране" по проект "Младежки център Добрич - Вашето днес", финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

***

Добрич

В Регионална библиотека "Дора Габе" в сектор "Книгозаемане" до 18 ноември може да бъде разгледана витрина по повод 100 години от рождението на Кърт Вонегът, американски писател, романист и сатирик /1922 - 2007/

***

Добрич

Във фоайето на Младежкия център е подредена благотворителна изложба на рисунки със спрей, дарени от младежи за Кампанията в помощ на Емо Ангелов

***

Карлово.

От 12.30 часа в комплекс "Старинно Карлово" ще се състои откриваща пресконференция, на която ще бъде представен проекта "Калиграфия.бг".

***

Плевен.

От 09.30 часа в хотел "Ростов", гр. Плевен, сдружение "Аутизъм днес" организира Трета международна конференция за аутизма и Форум на качеството на социалните услуги в България, под патронажа на Вицепрезидента на Р България - г-жа Илияна Йотова.

***

Русе.

От 09.00 часа в сградата на Съюза на слепите на ул. Митрополит Григории ще се правят безплатни кръвни изследвания за диабет и специализирани часовници за хора с увредено зрение е поредното дарение на дамите от Лайънс клуб "Сексагинта приста" към членовете на Съюза на слепите-Русе.

***

Смолян.

От 09.30 до 14.00 часа в сградата на РЗИ, по повод Световен ден за борба с диабета - 14 ноември, Регионалната здравна инспекция и сдружение "Ръка за ръка срещу диабета" организират безплатно измерване на нивото на глюкоза в кръвта. Изследването ще се проведе на самия ден с глюкомер, а резултатът ще бъде отчетен веднага.