Петко Добрев: С руското отстъпление Путин спаси един мини-Армагедон в района на Херсон
Секция: Коментари
14 Ноември 2022 11:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Петко Добрев: С руското отстъпление Путин спаси един мини-Армагедон в района на Херсон

/КРОСС/ Ако руснаците бяха останали в Херсон не бива да има и капка съмнение, че натовската коалиция срещу Русия би отприщила водните талази в Нова Каховка и това щеше да е края на Путин. Оттук нататък войната продължава до последния украинец.

В последните дни Херсон е името, което се произнася навсякъде и ежеминутно. Повод за това е изтеглянето на руските войски и евакуацията на мирното население.

Защо се случи това и какво ще е продължението?

Моят отговор на тези въпроси е различен от широко популярните. Според мен причината за това е подготовката на Украйна да взриви язовирната стена в Нова Каховка. Това практически би означавало настъпването на един мини-Армагедон в района на Херсон. Очевидно Кремъл е имал информация за това и е изпреварил събитията. Практически руското изтегляне отне най-важният коз, който Зеленски можеше да изиграе и приключи конфликта в полза на Украйна.

Ако руснаците бяха останали в Херсон не бива да има и капка съмнение, че натовската коалиция срещу Русия би отприщила водните талази в Нова Каховка и това щеше да е края на Путин. Това щеше да е трагедия и то в такива размери, че нямаше начин Путин да оцелее като господар на Русия.

Но Путин изненада Запада с решението си да спаси живота на войници и мирно население дори с цената на укор, че допуска отстъпление.

Кой е очаквал от Путин такъв ход?

До вчера руските господари винаги са жертвали живота на войници и население в името на запазване на своя авторитет и господарска сила. Поради тази традиция винаги те са били и предвидими.

Е, Путин явно е решил да изненада Запада и го изненада. На Запад явно са пропуснали момента, в който Путин стана господар на Русия. Този момент е срещата му с близките на загиналите руски моряци в подводницата Курск. Да, това е моментът, в който Путин става истински господар на Русия.

Ето защо дали искаме или не, трябва да свикнем с мисълта, че Путин няма да си позволи глупостта да жертва безсмислено живота на руснаци било то военни или мирни граждани. И да, днес Херсон е територия, която руските артилерия, авиация и ракети могат свободно да я изпепеляват. А може да решат и да я наводнят. Какво ще се случи ще видим.

Но да се върнем към руското отстъпление. Повтарям, че с него бе ликвидиран най-сериозния коз в ръцете на Запада срещу Путин. Оттук нататък войната продължава до последния украинец.

Продължава и промяната в световния ред, който все по-малко ще зависи от Запада и много повече от Русия, Азия и Латинска Америка.

Къде се нареди нашата мила България в този геополитически шахмат на украинска територия? Отговорът ми на този въпрос е повече от трагичен. Българските политици ни отреждат бъдещ статут на енергийна провинция на Турция.

 

Източник: epicenter.bg