Toyota GR Supra GT4 evo е само за спорт
Секция: Автомобили
14 Ноември 2022 16:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Toyota GR Supra GT4 evo е само за спорт

/КРОСС/ Новата Toyota GR Supra GT4 EVO е оптимизирана за клиентския спорт. В допълнение към повишената производителност, има и иновации в спирачната система и стабилността при шофиране. За да осигурят бъдеща конкурентоспособност в изключително конкурентния клас GT4, инженерите сега представиха подобрената EVO версия на GR Supra GT4, която може да бъде поръчана сега.

Въз основа на данни от екипи на клиенти и пилоти от цял свят, новото издание включва, наред с други неща, подобрена спирачна система, включително нови настройки на ABS. Новите KW амортисьори и модифицираните стабилизатори също подобряват управлението и скоростта в завой. 3,0-литровият шестцилиндров двигател с турбокомпресор предлага още повече мощност и оптимизирана крива на въртящия момент и се възползва от по-ефективно охлаждане.

Благодарение на цялостните модификации в бъдеще ще бъдат възможни още по-бързи времена за обиколка. Toyota GR Supra GT4 EVO трябва да е също толкова подходящ за амбициозни шофьори аматьори, колкото и за професионални състезатели.

Новото издание ще отпразнува състезателния си дебют през януари 2023 г. като част от 24-те часа на Дейтона, първият кръг на IMSA Michelin Pilot Challenge 2023. Като алтернатива на новото превозно средство, Toyota Gazoo Racing предлага и комплект за надграждане за съществуващи клиенти. Моделът е проектиран само за изключителна употреба в моторни спортове и не е разрешено карането му по улиците.