Джулия Робъртс: Мартин Лутър Кинг е платил за раждането ми
Секция: Шоубизнес
15 Ноември 2022 08:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Джулия Робъртс: Мартин Лутър Кинг е платил за раждането ми

/КРОСС/ Холивудската актриса Джулия Робъртс разкри, че Мартин Лутър Кинг платил разноските по раждането й.

За връзката между Робъртс и лидерът на Афроамериканското движение за граждански права в САЩ пръв заговори потребител на туитър. Той сподели видео с компилация от снимки на красивата актриса и към клипа написа: "Малко известен факт е, че Мартин Лутър Кинг-младши плаща за нейното раждане".

Няколко дни по-късно, в чест на 55-ия рожден ден на Робъртс на 28 октомври, консултантката Зара Рахим публикува в социалната мрежа клип, в който Робъртс споделя историята за раждането си с журналистката Гейл Кинг.

Звездата обяснява, че д-р Кинг и съпругата му - Корета Скот Кинг, са поели разходите за болницата, тъй като родителите ѝ не са могли да платят сметката.

"Родителите ми имаха театрално училище в Атланта, наречено "Работилница за актьори и писатели". Един ден Корета Скот Кинг се обади на майка ми и я попита дали децата ѝ могат да се включат в школата, защото трудно намирали място, което да ги приеме нейните деца", разказва Робъртс.

Майка ѝ се съгласила и така започнало приятелството между лидерите за граждански права и семейството на Уолтър и Бети Лу Робъртс.