Предстоящи събития в страната на 15 ноември 2022 г.
Секция: Предстоящи събития
15 Ноември 2022 08:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 15 ноември 2022 г.

/КРОСС/ ***

София.
От 15.00 часа държавният глава Румен Радев ще удостои с орден "Мадарски конник" първа степен посланика на Федерална република Германия в България Кристоф Айххорн.

***

София.
От 11:00 ч. в сградата на Министерството на земеделиетослужебният министър Явор Гечев ще даде брифинг за осигуряването на дърва за огрев на населението.

***

София.
От 14.00 ч. служебният министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов ще открие конференция "Училище без агресия за сигурна училищна среда" в Гранд хотел София.

***

 

София
От 12.00 ч., след заседание на Специализирания съвет за контрол над лекарствоснабдяването ще се проведе брифинг за медиите пред сградата на Министерството на здравеопазването.

***

София.
От 11.00 часа в Съюза на българските журналисти, ул. "Граф Игнатиев" № 4, ет. 1, /Клуб"Журналист, ще бъде предстаено българско изобретение - екологична добавка към горивата, която помага за опазване на околната среда и здравето, като снижава не само разхода на гориво, но и вредните емисии на бензиновите и дизеловите автомобилни двигатели.


***

София.
От 15.00 часа в зала 19 на ИЕФЕМ-БАН ще започне поредица срещи-дискусии, в които ще бъдат представени резултатите от изследванията по проект "Потопеното наследство.


***

София.
От 16.00 часа в Огледална зала, Народно събрание, "Продължаваме промяната" ще проведе публични разговори с "Възраждане" във връзка с Бюджет 2023.

***

София.
От 16.00 часа в ДЗИ, Милениум Център, бул. Витоша 89Б, ет. 24, ще бъде представено представянето на приложението за здравословен начин на живот на ДЗИ - kaksi.

***

София.
От 18.30 часа в Младост IV, ул. "Васил Радославов" 6 ще бъде представена книгата "Световните първенства в 100 истории"

***

Варна.
От 10.00 часа в хотел "Рослин Димят Варна" Медицински университет - Варна и Центъра за кариерно развитие (ЦКР), отново организират Кариерна борса - открито кариерно изложение в сферата на здравеопазването. Това е вторият отворен кариерен форум в рамките на годината, който среща директно студентите по медицина и здравни грижи с потенциални работодатели в областта на здравеопазването.

***

Велико Търново
От 11:00 часа в Дома за стари хора "Венета Ботева" представители на Ротари клуб, Общината и Регионалния исторически музей ще връчат грамоти и свидетелство за дарение на дядо Гено, който дари щика за "Майка България".


***

Видин.
От 10.00 часа кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков ще се срещне в кабинета си с треньори от школата на "Реал Мадрид".

От 14 до 18 ноември двамата специалисти са във Видин и провеждат обучение на местни треньори.

***

Кюстендил.
От 18.00 часа в читалище "Братство" ще бъде представена книгата "Светец и цар" на Владо Каперски.

 

***

Сливен.
От 14.00 часа ще се проведе брифинга на областния управител на Сливен. Основна тема: Осигуряването на дърва за отопление на местното население в община Котел.

***

Стара Загора
От 19.00 часа в Културен център "Стара Загора" ще се състои театрална постановка "Моята голяма френска сватба", с участието на Герасим Георгиев - Геро.