Предстоящи събития в страната на 17 ноември 2022 г.
Секция: Предстоящи събития
17 Ноември 2022 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 17 ноември 2022 г.

/КРОСС/ ***

София.

От 10.30 часа на церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2 държавният глава Румен Радев ще удостои изявени български спортисти с Почетен знак на президента.

***

София.

Oт 14.00 часа президентът Румен Радев ще приветства първите изследователи на INSAIT по случай началото на академичната година. Екипът на Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии към Софийския университет "Св. Климент Охридски" (INSAIT) ще бъде официално представен на тържествено събитие в Гербовата зала на "Дондуков" 2.

***

София.

От 12.40 ч. ще има изявления пред медиите на министъра на отбраната, председателя на SEDM и командира на Бригада "Югоизточна Европа" (SEEBRIG).

Министър Димитър Стоянов е бъде домакин на годишната среща на министрите на отбраната във формат SEDM, която се провежда в София между 16 - 18 ноември.

***

София.

От 11.30 часа в газоизмервателна станция в Стара Загора министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков ще инспектира последващите етапи в строителството на Междусистемната газова връзка Гърция - България.

 

***

София.

От 10.00 ч. в зала "Тържествена" на Военната академия "Г. С. Раковски" министърът на отбраната Димитър Стоянов ще поздрави Сухопътните войски по повод бойния им празник и 137-ата годишнина от Сръбско-българската война (1885 г.).

***

София.

От 10:30 ч. - "Продължаваме промяната" ще проведе публични разговори с ДПС в Народно събрание във връзка с Бюджет 2023.

***

София.

От 9:30 ч. в Народното събрание ще се проведе брифинг на парламентарната група на "Възраждане" във връзка с поканите, изпратени към всички синдикати и парламентарни групи.

***

София.

От 11.30 часа в Северното фоайе на Народното събрание ще бъдат открити четири информационни щанда, на които народните представители и гостите на парламента ще могат да се запознаят с дейността на здравните медиатори.

***

София.

От 11.00 в Зоологическа градина - София ще бъде открита фотоизложбата "25 ГОДИНИ ДАРИТЕЛСКА ПРОГРАМА" на фотографа Марсел Фенс, посветена на дарителите и осиновителите на животни.

***

София.

От 19:30 часа в зала 3 на НДК Френско-българска търговска и индустриална камара организира посрещане на "Младото Божоле" в София.

***

Благоевград.

От 14:30 ч. Техническият факултет към Югозападния университет "Неофит Рилски" е домакин на XXIV национална текстилна конференция с международно участие "Традиции и иновации в текстила и облеклото".

***

Благоевград.

От 13:00 ч. в ЮЗУ "Неофит Рилски" ще бъде отбелязан Световният ден на философията.

 

***

Бургас.

От 19 часа ще се проведе събитие от календара на Държавна опера - Бургас е Симфоничният концерт под палката на маестро Любомир Денев-син и солист - цигуларят Стоимен Пеев.

***

Варна.

От 18:00 часа в Арт Галерия Ларго във Варна ще се открие изложба с копия на артефакти от Регионален исторически музей - Варна за незрящи посетители.

***

Велико Търново.

От 10:30 часа в залата на БТА гражданско сдружение "ТИ РЕШАВАШ" организира пресконференция на тема: "Експертен екологичен съвет ще гласува бъдещето на хората от Павликени и региона".

***

Велико Търново.

От 13:00 часа в Ритуалната зала на Община Велико Търново ще бъде подписан Меморандум за Зелен град с Асоциацията на производителите на декоративни растения в България.

195 години от рождението на П. Р. Славейков; Велико Търново се превръща в "Зелен град".

***

Сандански.

От 14.00 ч. работниците и служителите, членуващи в синдикалната организация на Федерация Лека промишленост - КНСБ в "Ес Ти Ес Медикал Груп", гр. Сандански, организират протестен митинг с искане за адекватно заплащане на труда им.

 

***

Смолян.

От 10.00 до 16.00 ч ще се проведе Ден на отворени врати в 101-ви Алпийски полк по повод 19 ноември - празник на Сухопътните войски.

***

Смолян.

От 11:30 часа в Родопски драматичен театър, танцова зала - 5-ти етаж ще се проведе пресконференция по повод предстоящата премиера на Фолклорен ансамбъл "Родопа" трилогия "Изтървани ритми".

 

***

Смолян.

От 13,30 часа в зала "Ротари" на хотел "Кипарис алфа", Европа Директно Смолян кани гражданите да научат повече за предстоящите процедури за подпомагане на бизнеса и гражданите в рамките на мерките по Плана за възстановяване и устойчивост.

***

Златоград.

Обществено обсъждане за поемане на дългосрочен общински дълг за реализацията на два проекта ще се проведе от 17,00 часа, в заседателната зала на Общински съвет Златоград, на втори етаж в сградата на Общинската администрация.

***

Стара Загора.

От 10.00 часа до 16.00 часа в парк "Пети октомври" ще се състои Ден на отворените врати, който ще покаже на старозагорците и гостите на града въоръжение, техника и имущества на Българската армия.

***

Стара Загора.

От 17.00 часа във фоайето на Община Стара Загора ще бъде открита изложбата "Славейкови слънца".

***

Стара Загора.

От 17.00 часа в Къща-музей "Гео Милев" ще бъдат представени книгите "Огнен залез" и "Сбогуване с лятото" от Елена Минева.

***

Стара Загора.

От 18.00 часа във фоайето на Оперния театър ще бъде откриването на Фестивал на оперното и балетно изкуство 2022 с представяне на изложба-живопис на Мичо Димитров.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Оперен театър-Стара Загора ще бъде представена операта "Фауст" от Шарл Гуно.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Драматичен театър-Стара Загора ще бъде представен театралния спектакъл "Полет над кукувиче гнездо", драматизация Дейл Васерман по романа на Кен Кис

***

Шумен.

От 17.30 часа в музейния комплекс "Панчо Владигеров" в Шумен представят новата стихосбирка на писателката Виолета Кънчева.

***

Шумен.

В 11.00 часа в НИАР "Плиска" ще бъде връчена наградата "Проф. дин Рашо Рашев" на изявен студент от Шуменския университет и ще бъде представена книгата "Столичните центрове в Средновековна България" от Божидар Тодоров - носител на наградата през 2019 г.