Новият Москвич е китайският JAC JS4
Секция: Автомобили
17 Ноември 2022 13:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Новият Москвич е китайският JAC JS4

/КРОСС/ Днес в базата данни се появи OTTС /одобрение за тип транспортно средство/ за първият нов модел на автомобилите Москвич. Доказа се публичната тайна, че това не е нищо друго освен китайският JAC JS4. Още повече, че е толкова JAC, си личи дори от очертаната овална емблема на капака, но в никакъв случай моделът не е Москвич, какъвто би трябвал да бъде.

В OTTС има две версии:

Москвич 3 е бензинова кола - 1.6 ДВГ с атмосферно пълнене, 109 к.с. или 1.5 Turbo 149 к.с Само задвижване на предните колела, CVT с ръчно почти превключване на скоростите.

Москвич 3е Това е електрическа кола. Батерия с капацитет 187 Ah, трифазен синхронен DC двигател с максимална мощност 50 кВт. Пробег с едно зареждане 410 км. Време за зареждане в бърз режим 45 минути, в бавен режим 8 часа.

Накратко, всичко си е точно както при китайците, чак до производителите на вариатора, електродвигателя и батерията. Най-интересното е, че сертифицирането е извършено в Беларус и важи засега за една година. Освен това сертификатът е издаден на KamAZ, който е посочен като заявител и производител. А заводът Москвич /доскоро собственост на Renault/ е обозначен като "монтажно предприятие". Вече навярно се досещате колко ще струват тези москвичи.