Предстоящи събития в страната на 18 ноември 2022 г.
Секция: Предстоящи събития
18 Ноември 2022 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 18 ноември 2022 г.

/КРОСС/ ***

София.
От 16.00 часа в сградата на Националния исторически музей министър-председателят Гълъб Донев ще връчи годишната държавна награда "Св. Паисий Хилендарски" на акад. Людмил Стайков.

***
София.
От 9.30 часа в Министерство на правосъдието министър Крум Зарков ще даде брифинг във връзка с обновения след становище на Венецианската комисия пакет от промени в Наказателно-процесуалния кодекс и в Закона за съдебната власт.

***
Петрич.
От 14.00 ч. Министърът на правосъдието Крум Зарков ще присъства на началото на строителни дейности, с които стартира изграждането на арест и пробационна служба в Петрич.

***
София.
От 10.30 часа в сградата на МВнР ще се състои редовен брифинг за медиите на заместник-министъра на външните работи и говорител Костадин Коджабашев.

***
София.
От 10.30 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери готовността за зимно почистване на територията на Столична община.

***
София.
От 12.30 часа председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев заедно с общински съветници ще дадат пресконференция за приоритетите за инвестиране на 5 600 000 лв., които СОС гласува за общинските лечебни заведения.

***
Варна.
От 10.00 часа с военен ритуал ще бъде отбелязана 125-та годишнина от създаването на Военноморска база Варна, ще бъде издигнат военноморския флаг на моторен влекач "Мизар" от състава на дивизион кораби със спомагателно назначение.

***
Бургас.
От 18.00 часа в НЧ " Пробуда 1880" Бургас ще се проведе "Раклата на баба" - фолклорно състезание на тема: "Есенни делници и празници"

***
Бургас.
От 19.00 часа в Културен дом НХК ще започне моноспектакълът "Мариус 50"

***
Бургас.
От 19.00 часа в Драматичен театър "Адриана Будевска" ще започне постановката "Ревност"

***
Бургас.
От 19.00 часа в Държавна опера Бургас ще започне Симфоничен концерт

***
Кюстендил.
От 18.00 часа в читалище "Братство" ще се състои празничен концерт, посветен на Деня на християнското семейство и младеж.