Нанси Пелоси се оттегля като на лидер на демократите в Конгреса
Секция: СВЯТ
18 Ноември 2022 09:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нанси Пелоси се оттегля като на лидер на демократите в Конгреса

/КРОСС/ Председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси обяви, че се оттегля от позицията си на лидер на Демократическата партия в долната камара на американския Конгрес, след две десетилетия, предадоха световните агенции. 82- годишната Пелоси, която е първата жена, заемаща тази длъжност и на два пъти бе председател на долната камара, заяви, че ще остане в Конгреса, представлявайки Сан Франциско както го е правила в продължение на 35 години.

"Няма да се кандидатирам за преизбиране за лидерство на Демократическата партия в следващия Конгрес. Настъпи часът ново поколение да оглави фракцията на демократите, която дълбоко уважавам."

Президентът Джо Байдън казва, че Пелоси се е превърнала в "най-влиятелния председател" на камарата в цялата история на САЩ.

Оттеглянето на Пелоси от ръководството на партията бележи края на една епоха във Вашингтон. То се случва в момент, когато Републиканската партия си осигури слабо мнозинство в Камарата на представителите на междинните избори миналата седмица.