Наш актьор е разказвачът в „Коледна история 2“
Секция: КУЛТУРА
18 Ноември 2022 15:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Наш актьор е разказвачът в „Коледна история 2“

/КРОСС/ Българският актьор Джоузеф Ал-Ахмад е главният разказвач на историята във филма "Коледна история", която тръгна по HBO Max вчера, на 17 ноември. Това е дългоочакваното продължение на „Коледна история" от 1983 г., в която главният герой Ралфи вече е пораснал и се завръща в дома, в който е прекарал детството си.

Ролята се играе отново от Питър Билингсли, който вече се завръща на екрана като възрастен и с надеждата да даде на собствените си деца онова незабравимо ваканционно изживяване, което самият той е преживял преди много години.

В мащабната американска продукция актьорът Джоузеф Ал-Ахмад има шанса да бъде одобрен на кастинга от режисьора Клей Кайтис не само за роля, но и като главен разказвач на филмовата история, той пресъздава мислите на главния герой и, де факто, е разказвачът на самата "Коледна история".

Младият мъж бил препоръчан за ролята от американския актьор Нейтън Купър, който живее в България. На кастинга той изненадал с перфектен американски акцент, макар да е отраснал в България. "В детството ми анимационните канали за деца не бяха дублирани и свикнах с акцента на любимите си герои, обяснил Джоузеф.

"Цялата игра на Билингсли е базирана на моята игра зад кадър, защото аз пресъздавах мислите му и от мен зависеха неговите емоции. Питър сам го каза в интервюта за американските медии", сподели Джоузеф пред ФАКТИ.