Томислав Дончев: Всяка фигура в един кабинет е политическо послание
Секция: ПОЛИТИКА
19 Ноември 2022 16:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Томислав Дончев: Всяка фигура в един кабинет е политическо послание

/КРОСС/ Няма коалиция между ГЕРБ, БСП и ДПС. Има брой партии, които са на общо мнение, че технологията за гласуване трябва да позволява и избор от страна на гражданите. Това е - друга коалиция няма.

Това заяви пред Нова телевизия Томислав Дончев от ГЕРБ, коментирайки приетите от правна комисия на среднощно заседание промени в Изборния кодекс.

В резултат от острото политическо говорене разделихме обществото на две половини. Едната не вярва на машината, а другата - на бюлетината. Най-лошото е, ако допуснем едната група да победи над другата, смята Дончев. Той е категоричен, че трябва да се намери решение, което връща доверието в изборния процес.

Ако за пети път отидем на парламентарни избори в рамките на две години, ще предозираме демокрацията и има сериозен риск да ядосаме хората, които в гнева си могат да вземат какво ли не решение, каза още Томислав Дончев.

Той заяви, че ГЕРБ има нареден състав за 2 или 3 кабинета. Всяка фигура в един кабинет обаче е политическо послание, каза той.

Относно предстоящите местни избори, зам.-председателят на ГЕРБ заяви, че няма човек, абониран за даден пост.

Има една година до местните избори и до тогава има да се случват куп важни неща, посочи Дончев във връзка с факта, че четирима от дългогодишните кметове на ГЕРБ в няколко големи градове, включително столицата, няма да бъдат издигани за нов мандат.

Причините са различни, предимно лични, освен това както е модерно в ЕК, трябва да се следва принципът на ротацията, заяви още той.