Богдан Милчев: Над половин милион са невръчените електронни фишове за превишена скорост само тази година
Секция: Коментари
20 Ноември 2022 14:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Богдан Милчев: Над половин милион са невръчените електронни фишове за превишена скорост само тази година

/КРОСС/ Богдан Милчев от Института за пътна безопасност и Малина Бондаренко, експерт в Съюза на българските автомобилисти, са сред организаторите на конференция за мащабни действия срещу войната по пътищата през следващата седмица - на 24 ноември. Целта им е да съберат трите власти в държавата - изпълнителната, законодателната и съдебната. Двамата гостуваха тази сутрин в "Денят започва с Георги Любенов".

"Основното нещо, което искаме да направим е да извадим на светло държавните институции. Те стоят в своята тъмнина и се появяват единствено и само, когато вие, медиите, ги активирате по някой случай. Идеята е да им предложим конкретни решения на техните организационни проблеми", заяви Богдан Милчев.

И съобщи, че само тази година има над 500 000 невръчени електронни фиша за превишена скорост при 1 млн. издадени. "Това означава, че всеки втори шофьор, който е хванат с превишена скорост, не е получил информация, че е хванат, не говорим въобще за плащане на глоби", поясни Милчев.

Днес е ден на възпоминание за жертвите на пътни катастрофи, припомни той и отново подчерта, че държавните институции функционират сами за себе си.

Причината за войната по пътищата е комплексна, отбеляза Малина Бондаренко. Тя коментира и подготовката на кандидатите за шофьори и тяхното обучение.