Тейлър Суифт - Рекордьорката
Секция: Шоубизнес
20 Ноември 2022 17:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тейлър Суифт - Рекордьорката

/КРОСС/ Американската поп звезда Тейлър Суифт триумфира на Европейските музикални награди на MTV в Дюселдорф, Германия, като спечели четири от най-важните отличия. Тя получи призовете за най-добър изпълнител, най-добър поп изпълнител, най-добро видео и най-добро видео (дълга форма) за  "All Too Well".

Тейлър Суифт беше най-награждаваната звезда на тазгодишните европейски музикални награди на MTV, но победата ѝ беше предизвестена още преди самото събитие. Американската звезда, която в момента оглавява класациите с изпълнението си "Anti-Hero" от новия си албум "Midnights", се появи изненадващо на наградите в Дюселдорф, за да прибере наградата си - последната от дългата поредица отличия за певицата и авторката на песни. Приемайки първата си награда за вечерта, тя заяви: "Феновете са единствената причина всичко това да ми се случва."

Суифт пусна новия си албум преди по-малко от месец и само 24 часа след официалната премиера, той вече влезе в историята. Музикалната стрийминг услуга Spotify обяви, че  е станал най-слушаният албум в рамките на един ден. 

Междувременно тази седмица Тейлър Суифт обяви, че тръгва на турне в САЩ, за първи път от 2018 г. И това буквално доведе до истерия сред нейните фенове. Прекупвачите на билети вече се опитват да продават един пропуск за предстоящото турне на цена, стигаща до 28 000 долара, тъй като трети ден феновете се опитват безрезултатно да си осигурят места за концерта на живо през интернет. Предварителните продажби започнаха във вторник и доведоха милиони хора до уебсайта Ticketmaster, а огромният трафик предизвика периодични прекъсвания и дълго чакане онлайн.

Порталът, който е собственост на "Live Nation Entertainment" заяви, че продажбата е предизвикала "безпрецедентно търсене", което е довело до забавяния и че са работили бързо за разрешаването на тези проблеми.

Всъщност последните няколко години са истински триумф за Тейлър Суифт и не само че жъне успехи, а непрестанно подобрява собствените си рекорди. Тя е един от малкото изпълнители, чийто успех бе предречен още в началото на кариерата ѝ и от тогава пътят е само нагоре.

Тейлър Алисън Суифт е родена в Рединг, Пенсилвания, на 13 декември 1989 г. На 10 г. участва на караоке конкурси и фестивали. По това време се занимава и с писане на текстовете за песни. През цялата си кариера Суифт е твърдяла, че най-големият ѝ талант е именно създаването на текстове - изразяването на емоции и разказването на случки чрез музиката й.

Именно талантът ѝ да разказва истории ѝ печели договор със звукозаписна компания. На 14 г. убеждава семейството си да се преместят в Нашвил, Тенеси, за да преследва музикална кариера. Тогава среща Скот Брошета, който се подготвя да започне свой музикален лейбъл на име Big Machine Records. Суифт става един от първите изпълнители на компанията, а баща ѝ купува 3% от лейбъла. През октомври 2006 г. дебютният албум на певицата вече е факт. Той носи нейното име и е в кънтри стил, от него са продадени 7 милиона копия.

В края на 2008 г. излиза вторият диск на Суифт - "Fearless". Тогава става ясно, че певицата има голяма фен база и успехът на "Taylor Swift" не е бил случаен. Fearless продава 592 000 копия през първата си седмица - невиждани цифри за кънтри албум. Това се превръща в най-награждавания кънтри албум за всички времена. Печели дори "Грами" за "Албум на годината", с което става най-младият носител на най-престижния музикален приз.

През 2012 г. певицата прави първите си по-сериозни опити с поп музика. Албумът ѝ Red съдържа както кънтри класики, така и денс-поп парчета. Две години по-късно тя тотално загърбва кънтри музиката с албума си "1989". Той продуцира 5 хита, а благодарение на него блондинката достига световна популярност, каквато не е имала преди.

До момента Тейлър има издадени 9 албума и 225 награди, сред които 11 награди Грами и 16 американски музикални награди. Освен с успехите в музиката. Тейлър е известна и множеството си неуспехи в любовен план. Нейните многобройни връзки винаги стават публично достояние и обект на много клюки, а самата тя ги описва в песните си. Мъката и яростта от краха на романсите ѝ са много "вкусни" за публиката и се превръщат в хит, събрани в песни.

Източник:Труд