Бейл никога не ни е подвеждал, радва се уелският селекционер
Секция: СПОРТ
22 Ноември 2022 06:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бейл никога не ни е подвеждал, радва се уелският селекционер

/КРОСС/ Уелс и САЩ завършиха 1:1 в мач от група В на световното първенство в Катар. Американците бяха по-дейни и още в 10-ата минута уцелиха греда. В 14-ата минута Ампаду проби от около 30 метра, би, а топката премина над гредата и Уелс не успя да открие резултата. В 35-ата минута логично САЩ поведе. Пулишич асистира на Тимъти Веа, който даде предимство на селекцията на американците.

В 63-ата минута дойде и най-добрата възможност за Уелс. На два пъти американците имаха голям късмет. Особено, когато след корнер Мур стреля с глава малко над гредата. В 79-та минута бе отсъдена дузпа за Уелс след нарушение на Цимерман срещу Бейл. Бившият играч на Реал Мадрид изравни резултата след точно изпълнение на наказателния удар.

Бейл вече е рекордьор по брой мачове с екипа на националния отбор на Уелс. Той изигра своя 109-и мач за "драконите", колкото има и Крис Гънтър. Бейл дебютира за Уелс през 2006 година в контрола срещу Саудитска Арабия, спечелена с 2:1. Той е голмайстор номер едно на тима с 41 попадения.

В класирането в група В води Англия с 3 точки, следвана от САЩ и Уелс с по 1 точка. Иран е последен без точков актив.