Тома Биков: ДБ са присъдружна организация на Кирил Петков и Асен Василев
Секция: ПОЛИТИКА
22 Ноември 2022 10:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тома Биков: ДБ са присъдружна организация на Кирил Петков и Асен Василев

/КРОСС/ „Демократична България“ нямат собствена воля. Те са се превърнали в  присъдружна организация на Кирил Петков и Асен Василев. Това коментира в BTV „Тази сутрин“ Тома Биков от ГЕРБ. Ние поканихме на срещи останалите партии, както и ДБ, които отказаха да участват изобщо в разговор с нас. След като видяха, че „Продължаваме промяната“ приеха да дойдат на разговор с нас и те приеха, обясни той.

Биков коментира консултациите при Румен Радев, които се проведоха вчера с ДБ. В тези консултации при президента очевидно няма да се намери диалог между партиите. Диалог между партиите може да се намери от самите тях, смята още Биков.

Според него се върви към още по-голяма криза, ако има предсрочни избори след 2 или 3 месеца. Резултатите от тях ще бъдат много по-сложни и тежки, отколкото са резултатите в момента, обясни Биков.

Относно машинния вот позицията му е, че смесеното гласуване е най-правилно. Той даде пример с това, че те нямат гаранции.

Машините в Нидерландия вече не се използват заради липса на гаранции, което би трябвало, по думите му, да ни даде ясен знак. Освен това Биков спомена и  Норвегия, която дава милиони, за да тества машините, но не ги въвежда.