Как да изберем най-подходящия климатик LG спрямо дома, в който живеем
Секция: Технологии
22 Ноември 2022 11:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Как да изберем най-подходящия климатик LG спрямо дома, в който живеем

/КРОСС/ Всяко жилище има своите особености, предимства и недостатъци, с които домакините му трябва да съобразят начина си на живот. Апартаментите са по-масовия, лесен за поддържане и финансово достъпен избор, но са сравнително по-малки като пространство, нямат двор и времето прекарано навън е по-малко. Къщите, особено сред природата, са мечта на много хора, която в повечето случаи е свързана със средства, по-времеемко и самостоятелно поддържане, но пък и повече чист въздух, двор и пространство.

Тези особености изискват и значителни разлики в използвани материали, оборудване, уреди, а понякога дори обзавеждане, с които собствениците трябва да са добре запознати. С настъпването на зимата отоплението е основна тема и грижа на всеки собственик и това да изберем най-правилното решение за отопление е важно поради все по-нарастващите разходи за енергия. Климатиците са ефективно и достъпно решение и се превръщат във все по-предпочитан избор, но различните модели идват с различни характеристики и опции предлагащи различни нива на комфорт и ефективност. Затова LG подготвиха кратък материал, който да ни помогне да разпознаем кой климатик е по-подходящ за употреба в апартамент и кой - за къща.

Отполение на къща

Къщите са по-големи и просторни, с повече външни стени, с повече стаи, които са с различно разположение спрямо слънчевата светлина. Това прави отоплението им по-трудно и скъпо. Климаткът с висока производителност при ниски температури (-15оС ~ -25оС) е правилно решение за употреба в къща, тъй като притежава необходимия запас от мощност, който може да осигури топлина и при рязък спад на външните температури.Тези климатици имат изключитело висока енергийна ефективност и пестят енергия в по-голяма част от деня, когато температурите не са екстрамно ники, а дори когато паднат те са в състояние да произвеждат необходимата топлинна енергия с висок коефициент на полезно действие. Модел LG DUAL Inverter F12MT, с енергиен клас А+++/А+++, е разработен именно за пространства и помещения с по-високи топлинни загуби - къщи и домове в по-студени климатични райони, помещения с неблагоприятно северно изложение, липса на толплоизолация и др. Благодарение на Dual Inverter CompressorTM, моделът осигурява комфорт през цялата година, дори в екстремни климатични условия, като поддържа обявените параметри при отопление до -25°С. В същото време класът А+++ гарантира максимално ефективна работа при минимално използвана енергия, което неминуемо се отразява и в по-ниски сметки за ток. LG DUAL Inverter F12MT дава възможност и да пестите енергия, като наблюдавате разхода й на интелигентния дисплей. LG DUAL Inverter може да контролира енергийната ефективност по много начини. Един от тях е функция "Active Energy Control", достъпна чрез бутон от дистанционното. Чрез нея може да се регулира разхода измежду четири опции (100%, 80%, 60%, 40%), като най-високата стойност, 100% е режим на работа за пълна стая с много и активни хора, докато 40% е подходяща степен за часовете от деня, в който има по-малко хора или по-ниска активност. А по-енергийноефективната работа означава и по-ниски въглеродни емисии - т.е. използвайки LG DUAL Inverter F12MT, се грижите и за околната среда.

Отопление на апартамент

Отоплението на апартамент е с една идея по-лесно поради по-малкото топлинни загуби, дължащи се на факта, че там има много обитаеми жилищни пространства долепени едно до друго. Така дори и при по-ниски температури навън, топлината се задържа по-дълго в сградата, тъй като преминава от едно отопляемо жилище към съседно отопляемо жилище. Така климатик с енергийна ефективност от А++/А+ е напълно достатъчен, за да задоволи нуждата от топлина в дадно помещение. Жителите в апартаменти обаче все повече се сблъскват с негативите от замърсения въздух в града, фините прахови частици и бактерии. Именно това е и вдъхновението на LG да разработят климатик, усъвършенстван със система за пречистване 2-в-1 (климатизация и филтриране на въздуха), която може да филтрира ултра фин прах, микроорганизми и замърсявания на въздуха с големина дори под 1m (PM 1.0; 2,5; 10,0). Такъв модел е LG DUALCOOL AP12RT, подходящ именно за пространства в замърсената градска среда, за да се грижи за по-здравословния въздух в дома. За да сте сигурни винаги в качеството на въздуха, можете да проследите цветовите кодове на предния панел и да разберете какво е общото качество на въздуха. Допълнителна подробна информация за концентрацията на праховите частици можете да намерите в подробен запис по часове, дни, седмици и месеци, ако свържете климатика си с LG ThinQ - апликацията за умен дом на LG. Фокусът връху пречистването обаче в никакъв случай не отнема от стремежа на LG за ефективна работа. Разработен с DUAL Inverter CompressorTM, този климатик отстранява проблема с шума вътре и вън. Поддържа желаната температура, като спестява енергия, има по-дълъг живот и осигурява икономично и безшумно охлаждане и отопление. Инверторният компресор с 10 годишна гаранция, непрекъснато регулира скоростта си, за да поддържа желаните нива на температурата. Освен това DUAL Inverter CompressorTM, с енергоспестяващия си работен честотен диапазон, спестява повече енергия при отопление от стандартния компресор.

До 31 декември 2022 всеки един модел от гамата битови климатици на LG e с 5 години гаранция. Научете повече за всички климатици на LG: https://www.lg.com/bg/klimatichna-tehnika.