Джамбазки: Причините България и Румъния да не бъдат приети в Шенген са чисто икономически
Секция: ПОЛИТИКА
22 Ноември 2022 16:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Джамбазки: Причините България и Румъния да не бъдат приети в Шенген са чисто икономически

/КРОСС/ Причините България и Румъния да не бъдат приети в Шенген са чисто икономически. Това каза пред журналисти в Страсбург евродепутатът Ангел Джамбазки.

По думите му поведението на редица заподноевропейски държави не е изненада. „Много е смешно и лицемерно, когато хора, държави или правителства, които не контролират собствената си територия, да говорят за сигурност и за корупция. Говоря за Нидерландия и Швеция", каза Джамбазки, предаде БТА. Според него корупция има навсякъде.

„Причините България и Румъния да не бъдат част от Шенген са чисто икономически. И това е интересът на техния транспортен бранш, за да може нашият да не им е конкурент. Целта на тези хора е една - бизнесът да се премести и да плаща данъци в Западна Европа", заяви евродепутатът.

По думите му Европа отдавна е на много скорости - на централна част, на ядка, и на периферия, където са хората, които трябва да попълват работни места.

„Съмнявам се, че в обозримо време ще бъдем приети в Шенген. Не е вярно, че само Нидерландия спира България. Нидерландия е формата, тъй като това няма да стане, без да има негласно споразумение с други държави", добави Джамбазки.

Той коментира, че допуска възможността Румъния да бъде приета без България в Шенген.